IX. Kisvárdai Regionális Csellóverseny – Nehéz dolga volt a zsűrinek
Fotó: Szarka Lajos

Kilencedik alkalommal rendezte meg a Kisvárdai Regionális Csellóversenyt a Kisvárdai Weiner Leó Alapfokú Művészeti Iskola. A megmérettetésre 35 növendék jelentkezett 11 művészeti iskolából. 

Komár Lívia, a Kisvárdai Weiner Leó AMI intézményvezetője mondott köszöntőt, majd a város polgármestere, Leleszi Tibor nyitotta meg az eseményt. A gyerekek Agárdi Eszter gordonkajátékával hangolódtak rá a versenyre.
– Nehéz dolga volt a zsűrinek, hiszen egy zenei verseny nem tárgyilagos, az előadott műsorszámnak vannak pontozható, mérhető elemei (például kottahű előadás, szövegérthetőség, hangszín, muzikalitás, színpadi megjelenés és viselkedés), de ezek némelyike sokszor a szubjektív megítéléstől is függ. A növendékek nagyon szépen játszottak, bronz minősítést 7 tanuló kapott, ezüst minősítést 11 tanuló, ugyanennyien arany minősítéssel térhettek haza, kiemelt arany minősítést 7 tanulónak ítélt oda a zsűri. Tanári különdíjban 6 tanár részesült, zongorakísérői különdíjat pedig egy tanár kapott. Köszönet illeti a tanárokat áldozatos munkájukért, a bónusz órákért, a bátorításért – összegzett Komár Lívia.
– A nyíregyházi Vikár Sándor Zeneiskola Alapfokú Művészeti Iskola négy növendéke képviselte az intézményt a találkozón – mondta el Béres Angelika, a zeneiskola gordonka tanára.
– Vercseg Johanna bronz minősítést, Késmárki Luca ezüst minősítést, Szarka Nóra ezüst minősítést, Tarek Judit Heba arany minősítést kaptak a magas színvonalú versenyen.
Nagyon köszönjük a profi szervezést a A Kisvárdai Weiner Leó Alapfokú Művészeti Iskolának. Köszönet a szülőknek a sok támogatásért, a befektetett energiáért! –
tette hozzá a gyerekek felkészítő tanára, aki megköszönte Jeneyné Právecz Julianna zongorakíséretét is. „A zene vigasztalás, magasrendű öröm minden ember számára."– zárta gondolatait egy Pablo Casals
 idézettel.

Kapcsolódó galéria

IX Kisvárdai Regionális csellóverseny 2023