Ittasan, eltiltás hatálya alatt vezetett

A Nyíregyházi Rendőrkapitányság járőrei vontak intézkedés alá egy személygépjárművel közlekedő járművezetőt 2023. május 10-én Nyíregyházán.

A rendőrök az ellenőrzés alatt a sofőrrel szemben alkoholszondát alkalmaztak, ami pozitív értéket mutatott. Azt is megállapították, hogy az 58 éves nyíregyházi férfi vezetői engedély nélkül vezetett, mivel a Nyíregyházi Járásbíróság korábban elkövetett járművezetés ittas állapotban bűncselekmény miatt jogerősen eltiltotta a vezetéstől.

Az egyenruhások a férfit előállították a rendőrkapitányságra, ahol járművezetés ittas állapotban, valamint járművezetés az eltiltás hatálya alatt bűncselekmények elkövetésének gyanújával kihallgatták és őrizetbe vették. A gyanúsítottat tekintettel arra, hogy a bűncselekmények elkövetésén a rendőrök tetten érték és beismerő vallomást tett, a nyomozó hatóság gyorsított eljárásban bíróság elé állította.   

A rendőrség felhívja a járművezetők figyelmét, hogy a balesetek elkerülése érdekében a vezetés megkezdése előtt ne fogyasszanak szeszes italt. Az alkoholfogyasztás hátrányosan hat a vezetési képességre, ezért az a járművezető, aki alkoholfogyasztást követően volán mögé ül, saját és mások életét is fokozott veszélynek teszi ki. Ne feledjék, az ittas vezetés baleseti kockázata kimagasló.

Forrás: police.hu