Ittasan balesetet okozott, majd elhagyta a helyszínt

Apa és fia együtt italoztak, majd a fiú beült apja autójában áthajtott a fél városon, és amikor balesetet okozott megállás nélkül továbbhajtott. Az ügyészség vádat emelt ellene.

A vádirat szerint 2022. március 01-jén a délutáni órákban apa és fia otthon nagyobb mennyiségű szeszes italt fogyasztott, majd az erősen leittasodott, vezetői engedéllyel sem rendelkező 30 éves fiú úgy döntött, hogy meglátogatja az édesanyját, ezért magához vette az apja személygépkocsijának az indítókulcsát, és elindult a város másik részébe.

Amikor az Ady Endre utca és a Kállói út kereszteződéséhez ért, a jelzőtábla ellenére nem állt meg, és nagy sebességgel behajtott a kereszteződésbe, ahol nekiütközött a sértett gépjárművének, azt a Nagyvárad utcán - a kikanyarodásra várakozó -személygépkocsinak lökve.

A nagy erejű ütközést követően a vádlott segítségnyújtás nélkül tovább közlekedett. A balesetben könnyű sérüléseket szenvedő vétlen sofőr szállt ki a totálkárosra tört járművéből és érdeklődött arról, hogy a másik kocsiban bárki megsérült-e.

A balesetet okozó sofőr csak akkor tért vissza a helyszínre, amikor már a mentősök és rendőrség is kint volt, ezért az ügyészség őt segítségnyújtás elmulasztásával és ittas vezetéssel vádolja. Vádiratában vele szemben felfüggesztett szabadságvesztésre és végleges hatályú járművezetéstől eltiltásra tett indítványt, ugyanis a férfi nem rendelkezik a jármű biztonságos vezetéséhez szükséges képességekkel.

 

Forrás: Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Főügyészség