Itt az advent – Közel 10 kilométernyi fényfüzér ragyogott fel Nyíregyházán

A Cantemus Kórus karácsonyi énekei csalogatták az érdeklődőket vasárnap este a Városháza elé. Több ezren jöttek el, hogy lássák, hogyan ragyognak fel az ünnepi fények a Kossuth téren. Közösen számolt vissza az ünneplő tömeg és amikor a polgármester megnyomta a távirányítót felgyúltak az adventi forgatag fényei. Közel 10 kilométernyi fényfüzért szereltek fel idén a NYÍRVV munkatársai a belvárosban. Csak a város fenyőfájára közel három kilométernyi jutott.

Gyertyát is gyújtottak

A hagyományokhoz híven meggyújtották az első gyertyát is a város adventi koszorúján. A hit gyertyájánál az önkormányzat vezetői mellett a történelmi egyházak képviselői is tiszteletüket tették. A hivatalos ceremóniát követően igazi forgataggá alakult a Kossuth tér.

További képekért kattintson a fotóra!

Fotók: Trifonov Éva

Az ünnepi hangulatot a sokféle finomság és a számtalan ízesítésű forralt bor fokozta. A látogatók szerint idén igazán meghitt lett a karácsonyi vásár.

Tetszik, kijöttünk a családdal. Nagyon szép! Minden évben ki szoktunk jönni.

– tette hozzá Hetei András.

Hosszú sor a Mikulás-ház előtt

Olyan sokan voltak a Kossuth téren, hogy hosszú sor kígyózott a Mikulás háza előtt. Kisvonat, égig érő körhinta, vacsoraestek és a hét hat napján koncertek, sztárfellépők szórakoztatják majd a forgatagba látogatókat Nyíregyházán. A városvezetés szándéka az volt, hogy igazi családi programot kínáljanak a város szívében.

A tér kialakítása a családoknak szól, tehát minden generációnak. A kicsik kisvonatozhatnak, kicsit távolabb a templomnál már a vállalkozó kedvű nagyobbakat várja az óriáskörhinta, és itt vannak azok a karácsonyi ízek, hangulatok, illatok, amik én azt gondolom, hogy egy olyan közösségi teret varázsolnak, ahová a nyíregyháziak örömmel jönnek majd.

– szögezte le dr. Kovács Ferenc, polgármester.

Kedden ismét zeneszótól hangos a tér

Az adventi forgatag ma a kiegészült azzal, hogy a Városházára is megérkezett a Mikulás. Kedden pedig ismét kulturális program lesz a Kossuth téren. 16:30-tól a Nyíregyházi Szociális Gondozási Központ ellátottjai és a Nyíregyházi Művészeti Szakgimnázium növendékei adnak műsort. Az adventi programokról részletes információ a város honlapján, a www.nyiregyhaza.hu webportálon található.

 

Z. Pintye Zsolt