Itt a farsang, online áll a bál! – Meglepetéssel készülnek a nyíregyházi táncegyüttesek
Itt a farsang, online áll a bál! – Meglepetéssel készülnek a nyíregyházi táncegyüttesek

Itt a farsang, online áll a bál! Ez a jelmondata a nyíregyházi táncegyüttesek télbúcsúztató, tavaszköszöntő online táncjátékának, melyet február 14-én mutatnak be a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Néptánc Egyesület közösségi oldalán.

Ünnepélyes szokások, humoros játékok és táncok elevenednek meg ebben az előre felvett és élőben közvetített műsorelemeket egyaránt tartalmazó online táncjátékban, amely a nyíregyházi táncegyüttesek példás összefogásával valósul meg.

Házszentelés, háromkirály-járás; balázsolás és kiszebáb égetés. Többek között ezek az elemek is nagy szerepet kaptak a nyíregyházi néptáncosok farsangi műsorában. Az online közvetítést nemcsak a közönség, a résztvevő néptáncosok is izgatottan várják, a munkálatok már hetekkel ezelőtt elkezdődtek.

A Tánctanoda, a Topogó és a Lókötő Táncegyüttes, az Igrice és a Szabolcs Néptáncegyüttes és   Nyírség Táncegyüttes közös produkciója február 14-én, vasárnap 17 órától tekinthető meg, online. A télbúcsúztató, egyben tavaszköszöntő táncjáték zenéjét a Szikes Zenekar biztosítja.

A részletekről Antal Rolanddal és Demarcsek Györggyel beszélgettünk a Nyíregyházi Televízió Szieszta című műsorában.