Válogatott meccsel nyit az Aréna
Június elején nyit a felújított sportcsarnok.

Nyíregyházán rendezik a női röplabda Európa-liga egyik csoportjának mérkőzéseit. Június 3–5. között a magyar válogatott mellett Románia, Szlovénia és Görögország lép pályára. Ez lesz az új Continental Aréna első rendezvénye.

Nehezebb dolgunk lesz a szervezéssel, mivel még minden szokatlan. A világítás, a szellőztetés, a hangosítás mind megújult a Bujtosi Szabadidő Csarnokban, és köszönhetően a Magyar Röplabda Szövetségnek, egy ilyen rangos eseménnyel nyithatunk. A magyar válogatott már május utolsó napjaiban megérkezik Nyíregyházára, majd a többi együttes is csatlakozik. Nagyon komoly igényeik vannak, igyekszünk minden kérésüket teljesíteni. Erős csoportba kerültek a mieink, nehéz lesz kivívni a továbbjutást, de bízunk a szurkolókban, akik segíthetnek majd a csapatnak – mondta Kósa Árpád, a Nyíregyházi Sportcentrum ügyvezetője.

A csoport első tornáját Magyarország rendezheti, a második fordulót egy héttel később Görögországban játsszák, a négyes döntőt pedig a hónap utolsó hétvégéjén. A négyes döntőbe a rendező válogatott mellett a három csoportgyőztes kerül. Amennyiben a rendező is csoportgyőztes lesz, úgy a legjobb csoportmásodik kerül még a fináléba. Egy éve a magyar csapat nagy bravúrral megnyerte az Európa-ligát.

Dankó László