Ismét Nyíregyháza az év turisztikai városa – A részletekért kattintson!
A Nyíregyháza számára megítélt Az év turisztikai települése-díjat Furkóné Szabó Marianna, a Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője vette át

"Az Utazó" magazin idén ismét meghirdette hagyományos, az elmúlt év legjobb turisztikai szolgáltatóit díjazó közönségszavazását olvasói körében. 16 kategóriában díjazták a szolgáltatókat és idén először, hagyományteremtő módon határon túli szolgáltatókat is választottak. A szavazás eredményeként az év turisztikai városa Nyíregyháza lett.

Nyíregyháza az elmúlt évek alatt – országosan példaértékűen - turisztikailag az egyik legdinamikusabban fejlődő város lett. A rangos turisztikai elismerést az elmúlt évek több milliárdos turisztikai fejlesztései mellett azzal érdemelte ki, hogy turisztikai attrakciói számos hazai és nemzetközi díjat nyertek: az év turisztikai attrakciója cím nyertese Magyarországon 2017-ben a Nyíregyházi Állatpark, 2018-ban az Aquarius Élmény- és Parkfürdő volt, amely 2017-ben ötcsillagos fürdőminősítést is szerzett három kategóriában. 2015-ben és 2018-ban a Nyíregyházi Állatpark lett Európa legjobb Állatkertje az 500 ezer látogató alatti kategóriában. 2019-ben hazánkban Az év múzeuma elismerést a Jósa András Múzeum kapta.

Az ünnepélyes díjátadásra szerdán a Párisi Udvar Hotel Budapestben megrendezett konferencia keretében került sor, melyen a turizmus aktuális kérdéseiről hangzottak el előadások.

A Nyíregyháza számára megítélt Az év turisztikai települése-díjat Furkóné Szabó Marianna, a Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője vette át.

 

Forrás: Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft.