Ismét Nyíregyháza az év turisztikai városa!
„Az Utazó” magazin immáron 16. alkalommal szavaztatta meg olvasóit az interneten és közösségi portálokon, kérdezte meg a turisztikai szakembereket arról, hogy kit tartanak 2015 legjobb turisztikai szolgáltatójának.

Ennek az eredményeként „Az év turisztikai városa” Nyíregyháza lett! Városunk a rangos turisztikai elismerést az elmúlt évek többmilliárdos fejlesztései mellett azzal érdemelte ki, hogy a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. által működtetett fürdők látogatóinak száma először haladta meg a rekordnak számító félmillió főt, a Nyíregyházi Állatpark lett 2015-ben Európa legjobb állatkertje az 500 ezer látogató alatti kategóriában, egy független állatkerti elemző szervezet felmérése szerint, és a megyeszékhelyen évről évre, az országos átlagot meghaladó mértékben nőtt a turisták és a vendégéjszakák száma. A díjátadás szerdán, a Continental Hotel Budapestben megrendezett konferencia keretében zajlott ünnepélyes külsőségek között, melyen a turizmus aktuális kérdéseiről hangzottak el előadások. A városunk számára megítélt „Az év turisztikai városa” díjat Furkóné Szabó Marianna, a Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője vette át.

  

Pro Turismo, TOP 50

 

Nyíregyháza turisztikai kínálatát „Az Utazó” magazin olvasói nem először ismerték el: 2014-ben is Nyíregyháza kapta az év turisztikai városa címet, az Utazás Kiállításon kiállítási kampány kategóriában különdíjat kaptunk, a szallas.hu 2013-as díjkiosztóján pedig az „Év feltörekvő turisztikai települése” címet nyertük el. Év végi történés, hogy dr. Kovács Ferenc megkapta a szakma egyik legrangosabb elismerését, a Pro Turismo-díjat, amit ő átvételekor közös városi sikernek tulajdonított. S friss hír, hogy a szakmai szervezetek összeállításában megjelent TOP 50 (Az év 50 legbefolyásosabb személye a magyar turizmusban) kiadvány illusztris társaságában ismét helyett kapott Nyíregyháza polgármestere.

A képen látható személyek (balról jobbra): dr. Ruszinkó Ádám, turizmusért felelős helyettes államtitkár, Furkóné Szabó Marianna, a Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője, dr. Érsek M. Zoltán, „Az Utazó” magazin főszerkesztője

(Fotó: Csárdás Ferenc)