Készülnek a torkoskodásra az éttermek
Országszerte több mint 600 vendéglátóhely csatlakozott idén a Torkos Csütörtök akcióhoz. A 11. alkalommal megrendezendő promóció idén is arról szól, hogy népszerűsítse a magyar konyhát és éttermeket. Nyíregyházán holnap mintegy 10 helyen lehet majd fél áron lakmározni. Vannak olyan éttermek, ahol ráadásul hétvégére is meghosszabbították a torkoskodást.

A legnagyobb közösségi portálon is hirdeti a La Bodega Bistro & Cafe, hogy holnap fél áron lehet náluk torkoskodni. Már korábban is csatlakoztak az egyik legnépszerűbb gasztroakcióhoz, és mivel nagy volt a sikere, idén is részt vesznek benne. Sőt, itt több napon keresztül lehet majd fél áron válogatni az étlapról.

– Mi már nagyon készülünk a Torkos Csütörtökre. Az étlapunkról a legdrágább ételek közül is lehet válogatni. A szakácsaink ennek függvényében előkészülnek, illetve folyamatos asztalfoglalás lehetséges a telefonszámunkon, amit a pincérjeink rögzítenek és hétvégén, pénteken és szombaton is meghosszabbítjuk a torkos napokat – mondta el Vajkó Vanda, az étterem ügyvezetője.

 

Országszerte népszerű

 

Országszerte több száz étterem csatlakozott az idei Torkos Csütörtökhöz. A Magyar Turizmus Zrt.-nél tegnap estig fogadták a regisztrációt. Több mint 600 vendéglátóhely csatlakozott ehhez a promócióhoz. A Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség elnöke azt mondja, ennek nagyon örülnek, mert ez is egy jó alkalom arra, hogy népszerűsítsék a kiváló magyar konyhaművészetet és vendéglátóhelyeket. – Nagyon sok élénkítő eszköz van, amellyel a forgalmat ebben a holt szezonban is lehet növelni. Ezeknek a rendezvényeknek a forgalomélénkítésen túl az is célja, hogy azt a 4-5 hónapos turisztikai főszezont minél szélesebbre húzza. Mindennek örülünk, ami a gasztronómiát közelebb hozza a fogyasztóhoz – tette hozzá Krivács András, a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség elnöke.

 

A gasztroélmények éve

 

2016-ot a Magyar Turizmus Zrt. a gasztroélmények évének nevezte ki. A Torkos Csütörtök pedig egy jó alkalom még a nagyböjtöt betartóknak is, hogy a húsvét előtt még egyszer elmerüljenek az ízek világában. Nyíregyházán mintegy 10 vendéglátóhely csatlakozott az akcióhoz: van köztük étterem, gyros bár, pizzéria és cukrászda is. Pontos információk a torkoscsutortok.itthon.hu weblapon érhető el.

Z. Pintye Zsolt

(Fotó: Szarka Lajos)