Ismét Mozdulj Nyíregyháza! (+ új programtáblázat)
A nyári szünet után folytatódik a Mozdulj Nyíregyháza programsorozat. A megyeszékhely lakói ezúttal is ingyen sportolhatnak majd a rendezvényeken. A szervezők valamennyi korosztályra gondoltak.

  Vége a nyári szünetnek, szeptember közepétől folytatódik a Mozdulj Nyíregyháza! A régi, bevált mozgásformák maradnak, de lesz néhány újdonság is. Továbbra is lehet majd zumbázni, jógázni, tornázni, de több lakossági kérés is érkezett, így bővül a repertoár. Azok a sportágak melyek nagyobb létszámot mozgósítottak, nagyobb tornatermekbe kerülnek, hogy kényelmesebben lehessen sportolni. Délelőtt a Continental Aréna lesz az egyik helyszín, délután pedig a város több pontján lehet majd mozogni.

- 2013. májusában indultunk a zumbával, majd ősszel további öt mozgásformával bővítettük a kínálatot. Jelenleg 18 olyan sportágat kínálunk, melyeket ingyen kipróbálhatnak a nyíregyháziak, és ha tetszik, rendszeresen mozoghatnak. A kezdéskor annak is örültünk, hogy 3-400 ember sportolt hetente, jelenleg már kétezer fölött van ez a szám. Ekkora sikerre nem számítottunk, de nagyon örülünk, hogy a hét minden napján több korosztály is rendszeresen mozog, és ez így országos szinten egyedülálló – mondta Hornyák Enikő sportreferens.

Volt időszak, amikor több ezer aláírás gyűlt össze az első nyári szünet alatt, hogy folytatódjon a program, ezért a város vezetése olyan sportágakat is felvett a Mozdulj Nyíregyházába, melyeket a családok közösen űzhetnek, így a kicsik, a szülők és a nagyszülők is sportolhatnak. Nyíregyháza egyébként is sokat áldoz a szabadidősportra. Több szabadtéri kondipark is épült a megyeszékhelyen, és a tervek szerint továbbiak valósulhatnak meg. Az állam is támogatja a parkok építését, ezért Nyíregyháza pályázik is állami forrásra, melyből akár tíz kondipark is létesülhet. Jövőre kezdődik az Atlétikai Centrum építése a Tiszavasvári úti NYVSC pályán, és a központban az atléták mellett vívó, súlyemelő, ökölvívó és konditerem is kialakításra kerül. De felújítják a tornatermeket is a városban, legutóbb a Zrínyi tornacsarnokát és a Móricz iskola tornatermét adták át, de rövidesen továbbiak is megszépülhetnek.

Dankó László