Győzelemmel kezdtek a Cápák
Megkezdődött a Continental Arénában a Gergely Tamás Kosárlabda Emléktorna. Négy csapat méri össze tudását három napon keresztül. A nyíregyházi férfi együttes a Honvéddal találkozott a nyitó napon.

 Alaposan megfiatalodott keret melegített nyíregyházi oldalon a Honvéd elleni meccs előtt. A fehér mezes Blue Sharks nyíregyházi kötődésű játékosokra épít a következő szezonban. Mivel az NB-I/B-s bajnokság egy hét múlva kezdődik, a Gergely Tamás Emléktorna jelenti a főpróbát. A házigazdán és a fővárosiakon kívül a Tiszaújváros, és a szlovák első ligás Kassa vesz még részt az eseményen.

- A héten még kaptak egy nagyobb terhelést a játékosok, most kíváncsi vagyok, hol kell még javítani a jövő héten a bajnoki rajt előtt. Megfiatalodott csapatunk van, ezért számunkra nagyon hasznosak ezek a felkészülési mérkőzések – mondta Siska János a Nyíregyháza Blue Sharks vezetőedzője.

A Nyíregyháza nem kezdett rosszul, és főleg jó védekezésének köszönhetően gyors indulásokból szerzett pontokat. Az első negyed után hét ponttal vezetett a házigazda, és bár a második játékrészben felzárkózott a Honvéd, így is a Cápák vezettek a nagyszünetben. A folytatásban növelte előnyét Siska János együttese, főleg Fazekas és Czura volt elemében, előbbi 21, utóbbi 18 pontot szerzett. Végül a Nyíregyháza magabiztosan, 75-66-ra nyerte a mérkőzést. Pénteken este a Tiszaújváros, szombaton a Kassa lesz a következő ellenfél. A mérkőzésekre a belépés ingyenes. A felnőtt tornával egy időben utánpótlás mérkőzéseket is rendeznek, szombaton délelőtt pedig egy senior kosárlabda tornát tartanak az Arénában, ahol több egykori élvonalbeli, sőt válogatott játékos is pályára lép. Az ország különböző pontjairól több mint kétszáz veterán kosaras érkezik Nyíregyházára.

Dankó László