Ismét meghirdette Kis doboznyi szeretet című ajándékgyűjtési akcióját a Jósa András Múzeum

Egy évvel ezelőtt igen sikeres volt a program: közel 350 doboznyi ajándék, köztük játékok, például kisautók, babák, plüssállatok voltak, de akadt olyan doboz is, amelybe szaloncukor, iskolai eszközök, ruhák, cipők, csizmák kerültek... Tavaly volt olyan felajánló, aki sífelszerelést ajándékozott! A sikeren felbuzdulva a napokban ismét meghirdették az ajándékgyűjtési akciót a múzeumban. Arra kérik a felajánlókat, a dobozokba ne tegyenek agresszivitásra késztető képeket, játékokat, romlandó ételeket, gyümölcsöket, valamint gyógyszereket, alkoholt, esetleg törékeny tárgyakat: tükröt, porcelánt.

Dohanics László, a közintézmény PR-menedzsere elmondta:

December 20-ig 9 órától 17 óráig fogadjuk a cipősdoboznyi adományokat a Múzeumban, melyet jó szívvel juttatunk majd el a rászorulókhoz. Kérjük, hogy a felajánlás mindenképpen díszcsomagolásban legyen és legyen könnyen nyitható, mert szeretnénk megnézni, hogy véletlenül se kerüljön a dobozokba olyan tárgy, eszköz, aminek a leendő tulajdonos nem örülne. Fontos az is, hogy rá legyen címkézve a dobozra, hogy ez most egy 7 éves fiúé vagy egy 45 éves hölgynek az ajándéka. A felajánlott dobozokat, ajándékokat karácsonyi belépővel köszöni meg a múzeum!

A belépőjegyek 2019. január 31-éig használhatóak majd fel. A Jósa András Múzeum a cipősdoboz-ajándékokat a segítő, civil szervezetekkel közösen adja majd át a rászorulóknak.


Dér Vivien