Ismét megajándékozzák a nyugdíjasokat

Keksz, tea, kávé, kakaó, mazsola. Csupa olyan élelmiszer és alapanyag, amely meghittebbé, kellemesebbé, édesebbé teszi a karácsonyt. Nyíregyháza Önkormányzata negyedik alkalommal készítette össze a csomagokat, amelyeket december 1-je és december 23-a között szállítanak házhoz a Magyar Posta munkatársai. Idén 19.230 személy jogosult a 2500 forint értékű meglepetésre. A csomagot átveheti minden nyíregyházi lakóhellyel rendelkező, saját jogú, vagy hozzátartozói nyugellátásban részesülő 65 év feletti személy. Az ajándékot a rá jogosult, vagy a vele egy háztartásban élő hozzátartozó veheti át. Ha egy lakcímen több 65 év feletti is él, mindenki kap dobozt, hiszen a meglepetés nem háztartásoknak, hanem egyéneknek szól.

 

Jól gazdálkodott a város

 

Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza Megyei Jogú Város polgármestere kifejtette, ezzel a gesztussal is gondoskodni szeretnének az idősekről, és megköszönni az eddigi munkájukat, jó egészséget, hosszú életet kívánva nekik.

További képekért kattintson a fotóra!

A polgármester hozzátette, úgy véli, erre kötelezi őket az is, hogy ebben az évben négy város közül egyedül Nyíregyháza Megyei Jogú Városként nyerte el az Idősbarát Önkormányzat címet. Dr. Kovács Ferenc elmondta, az ajándékozásra mindezek mellett lehetőségük is van már negyedik éve, hiszen az Önkormányzat úgy gazdálkodik, hogy tudja biztosítani ezt a köszönést.

 

A postás kétszer csenget

 

Az idei csomagok összértéke meghaladja az 57 millió forintot. A postások kétszer viszik ki a csomagot, amit ha nem fogadnak a megadott címen, értesítőt hagynak, amivel, valamint a személyi azonosság igazolására való dokumentumokkal december 27-én, 28-án, 29-én és 30-án, valamint 2017. január 2-tól 13-ig a jogosultak jelentkezhetnek a Polgármesteri Hivatalban és ügyfélfogadási időben átvehetik azt.

 

Gondoskodás egész évben

 

Nyíregyháza vezetése nem csak az ünnep közeledtével gondoskodik nyugdíjasairól, hanem egész évben kiemelt figyelmet fordít rájuk. 2016-ban a Digitális Város Projekt keretein belül az idős emberek is lehetőségekhez jutottak. 20 házi digitális eszközt biztosítottak az időseknek, mellette pedig több száz notebookokkal és ehhez kapcsolódó oktatással is segítették a nyugdíjasokat. Felkarolja a város a nyugdíjas egyesületeket és szervezeteket, segítséget nyújt szociális területeken és támogatja az Idősügyi Tanács munkáját, rajtuk keresztül Nyíregyháza idős polgárait. Az önkormányzati intézményeken kívül egyházi intézményekkel kötött ellátási szerződés keretében gondoskodnak mindazokról, akik erre rászorulnak. Nyíregyháza Önkormányzata 2016-ban a korábbi évekhez hasonlóan a generációk együttműködését segítő karácsonyi programok és rendezvények lebonyolításának elősegítésére 7 millió 500 ezer forint támogatást nyújt több mint 100 civil szervezetnek.

Mikita Eszter

(Fotó: Szarka Lajos)