Ismét lesz Móricz Kupa

27. alkalommal rendezik meg Nyíregyházán a Móricz Kupát. Az utánpótlás leány röplabda tornán hat csapat vesz részt. Határon túlról is érkeznek együttesek.

A Móricz Kupa az egyik legnagyobb hagyománnyal rendelkező utánpótlás röplabda torna. Az elmúlt két évben a pandémia miatt nem tarthatták meg, december 1-jén és másodikán viszont ismét pályára léphetnek az együttesek. 

- Már a 29. Móricz Kupánál tartanánk, de sajnos a járvány közbeszólt. Nagyon várták már a gyerekek, hogy újra megmérettethessék magukat – mondta Illés Zoltán, a Móricz Zsigmond Általános Iskola igazgatója. 

Idén hat csapat vesz részt a tornán, a házigazda Móricz mellett az Újpest, az MTK, a szerb Kikinda, a szlovák Presov és a lengyel Jaslo indul. 

- Jó csapatunk van, ezt a diákolimpiai és az OGYB eredmények is mutatják. Szeretnénk megcélozni a dobogót a hazai rendezésű tornán – mondta Moravszki Gyuláné testnevelő. 

A Móricz Iskolából számos élvonalbeli és válogatott játékos került ki az elmúlt években. A Fatum jelenlegi csapatából Tóth Fruzsina is itt kezdte a röplabdát. 

- Nagyon fontos, hogy nemzetközi mezőnyben szerepeljenek a játékosok, hogy felmérjék, hol tartanak a külföldi csapatokhoz képest – tette hozzá Kőhalmi Richárd, a Nyíregyházi Sportcentrum ügyvezetője. 

A csoportmérkőzéseket és másnap a helyosztókat is a Móricz Iskola tornatermében rendezik.