Ismét lesz Decathlon Élménypróba - Új akadályokkal is készülnek a szervezők

Hatodik alkalommal rendezik meg Nyíregyházán a Decathlon Élménypróbát. 23 akadállyal várják a szervezők a résztvevőket a sóstói erdőben. Idén is számos kiegészítő program is szórakoztatja a nevezőket. 

Új élmények és élményelemek várják az indulókat június 19-én, a VI. Decathlon Élménypróbán. Hat új élményakadállyal készülnek a szervezők, melyek között lesz egy tizennyolc méter hosszú, felfújható Exatrun élményakadály pálya is.

- Rengeteg új akadállyal készülünk, és szeretnénk, ha a családok közösen teljesítenék a távot. Újdonság, hogy ezúttal vasárnap tartjuk az Élménypróbát, és értékes ajándékok is lesznek a tombolasorsoláson – mondta Pokrovenszki Gergely főszervező

A táv 5 km, és összesen 23 akadály vár a résztvevőkre. Az esemény jó csapatépítő és családi program is. 

- Hatodik éve támogatjuk a rendezvényt, mert egy remek kezdeményezésnek tartjuk, és ez egy jó alkalom arra, hogy kicsik és nagyok együtt mozogjanak - mondta Mucsi Gergely, a Nyíregyházi Decathlon áruházvezetője. 

Lesz arcfestés, lufihajtogatás és Pancsi bohóccal is találkozhatnak majd a legkisebbek a játszótéren. A tíz éven aluliak számára pedig egy játékos labirintussal készülnek a szervezők. Az Élménypróbán ott lesznek a Móricz Zsigmond Színház művészei is. 

- A színházban az elmúlt években egyre sportosabbak a kollégák, és igyekszünk is ezt támogatni a magunk részéről. Ez az esemény jó csapatépítő is, így örömmel álltunk a kezdeményezés mellé – tette hozzá Kirják Róbert, a Móricz Zsigmond Színház igazgatója. 

Idén is keresik és díjazzák a legnagyobb létszámú, a legkreatívabb, a legbulisabb csapatot és Nyíregyháza legnagyobb létszámú iskolai csapatát is. Az elmúlt évben a Kazinczy Ferenc tagintézmény tanulói és tanárai voltak a legaktívabbak, akik most is a nevezők között vannak. A tervek szerint több mint százan érkeznek majd. Előnevezni június 17-ig lehet.