Ismét közös Rendvédelmi nap volt Nyíregyházán

Jászai Menyhért, nyíregyháza alpolgármestere köszöntötte a résztvevőket és nyitotta meg a rendezvényt. Az alpolgármester megköszönte a rendvédelmi szervek elmúlt időszakban végzett munkáját és kiemelte, hogy Nyíregyháza vezetése elismerésekkel is igyekszik kifejezni a biztonság érdekében elvégzett feladatokat.

Elsőként a Tiszalöki Büntetés-végrehajtási Intézet, őrző-védős kutyás bemutatóját láthatta a közönség, majd a Tűzmanók, a nyírbátori gyerekekből álló tűzoltók is felléptek, miután kigyulladt egy babaház. Az oltást kézi hajtású fecskendő segítségével oltották el.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság egy konténerben berendezett szobában mutatta meg, milyen gyorsan terjednek el a lángok, amelyet a nyíregyházi hivatásos tűzoltók pillanatok alatt eloltottak.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Adó- és Vámigazgatósága keresőkutyás bemutatóval készült a pénteki rendezvényre, míg szintén az ügyes négy lábuknak adtak feladatot a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai.

A műszaki mentési gyakorlat zárta az idei Rendvédelmi napot, ahol a nyíregyházi hivatásos tűzoltók egy balesetet szenvedett gépkocsiból több sérültet mentettek ki.

A gyakorlati bemutatók mellett egész délelőtt a rendvédelmi szervek gépjárműveit és a kiállított anyagokat tekinthették meg az érdeklődők, a megyei tűzmegelőzési sátorban kisebb ajándéktárgyakért cserébe feltett kérdésekre kellett, hogy válaszoljanak a résztvevők.