Ismét finn módszeres ellenőrzést tartottak Nyíregyházán

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság és a Nyíregyházi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának munkatársai a közúti balesetek megelőzése érdekében 2017. december 21-én „Finn módszeres” ittasság-ellenőrzést végeztek a megyeszékhelyen.

A módszer lényege, hogy egyszerre, egy időben az adott útszakaszon közlekedő járművek mindegyikét megállítják az egyenruhások, s azok vezetőit ellenőrzik, mely csak néhány percet vesz igénybe. Amennyiben a jármű vezetőjénél ittasságot nem állapítanak meg, úgy azonnal tovább haladhat, míg pozitív eredmény esetén az érintetteket félreállítják, és velük szemben eljárást kezdeményeznek.

A rendőrök a közúti kontroll során több mint 500 járművezetőt ellenőriztek, akik közül egy sofőr bizonyult ittasnak. Az alkoholtól befolyásolt állapotban vezető sofőrrel szemben járművezetés ittas állapotban bűncselekmény elkövetése miatt indult büntetőeljárás.

Ezzel és a jövőre nézve tervezett hasonló ellenőrzésekkel a rendőrség a lakosság szubjektív közbiztonságérzetének növelését és a közúti balesetek csökkenésének elérését célozza. Az, aki ittas állapotban ül a volán mögé nem csak a saját, hanem utasai és a közúti közlekedés más résztvevői testi épségét, életét is jelentős veszélynek teszi ki! Felhívjuk a járművezetők figyelmét, hogy a balesetek elkerülése érdekében a vezetés megkezdése előtt tartózkodjanak az alkohol fogyasztásától!

Ne feledjék, az ittas vezetés baleseti kockázata kimagasló!

 

Forrás: police.hu