Ismét elnyerte a Családbarát szolgáltatóhely címet a Nyíregyházi Állatpark
Fotó: Nyíregyházi Állatpark

A Családbarát Magyarország Központ Közhasznú Kft. meghatározott kritériumok alapján kétévente végzi az ellenőrzést. Az állatpark sikere abban rejlik, hogy olyan feltételek várják a látogatókat, melyek nemcsak szórakoztatóak, de praktikusak, az állatparki „túra” sokkal élvezetesebb és könnyebb így.

 

A babahordozó használatát is bemutatta híradónknak Révészné Petró Zsuzsa az állatparkban, akit arról kérdeztünk, hogy ez az eszköz hogyan könnyíti meg az Ócenárium körüljárását a kisgyermekes szülőknek. Ez a szolgáltatás is hozzájárult ahhoz, hogy a Nyíregyházi Állatpark ismét megkapja a Családbarát szolgáltatóhely címet.

„A Nyíregyházi Állatpark családbarát szolgáltatásainak palettája évről évre bővül, hiszen nagyon fontos a vendégeink elégedettsége. Az elmúlt esztendőben több mint 600 000 vendégünk volt, számtalan család érkezett hozzánk, nemcsak az országból, külföldről is. Ha egyformán figyelünk a pár hónapos csecsemőkre, vagy az idősebbekre, akkor rengeteg igényt ki kell elégítenünk, hiszen nagyon fontos az, hogy mindenki komfortosan érezze magát, és akár második otthonának tekintse a Nyíregyházi Állatparkot” – foglalta össze céljaikat Révészné Petró Zsuzsa osztályvezető.

A már említett ingyenesen használható babahordozó, és bérelhető húzható kiskocsik segítenek a szülőknek, hogy minden attrakciót kényelmesen megnézhessenek a gyermekükkel. A Tarzan játszótér mellett – melyet szintén figyelembe vett a bizottság az értékelés során – található a babaház, mely – ahogyan a közösségi médiafelületeken is látszik – hatalmas népszerűségnek örvend. Ez egy szoptatási lehetőséget nyújt a kismamáknak, melyet nyugodt, tiszta, kényelmes környezetben végezhetnek. A legkisebbek számára igazi különlegesség a cumifa, ahol elbúcsúzhatnak a cumijuktól, bátorságukért pedig oklevelet kapnak. A park több pontján lehet pelenkázni is.

Sokak számára ezek a lehetőségek kényelmesebbé teszik az állatparki túrát, egy család a húzható kiskocsit választotta, az édesanya azt mesélte, hogy a kisfiuk még sohasem ült ilyen kiskocsiban, eleinte izgult, a végére már nagyon élvezte az „utazást”.

Aki nem gépjárművel érkezik, az használhatja a fedett kerékpártárolót a főbejáratnál, de a négylábú családtagokra is gondoltak az állatpark munkatársai, a kutyakenelek díjmentesen igénybe vehetőek. Emellett a 35 hektáros terület minden pontja akadálymentesített. A mosdók a tavalyi évben teljes körű felújításon estek át.

Nemcsak a tárgyi feltételek adottak a családbarát szolgáltatóhelyen, az állatpark rendszeresen szervez színes programokat. Ezekről Révészné Petró Zsuzsa számolt be:

„A bírálat során azt is figyelték, hogy milyen családbarát programjaink vannak. A legutóbbi attrakciónk a Mikulás kaland volt, hiszen a téli időszakban is idecsábítottuk a családokat. Rengeteg színvonalas programmal vártuk a Mikulást és a karácsonyi időszakot. Nagyon fontosnak tartjuk, hogy azt sugalljuk a vendégeknek, hogy a közösen eltöltött időszaknál nincs fontosabb. Most már jön a húsvét, úgyhogy a szokásos családi programjaink várnak az ide érkezőkre, vannak ingyenes programok, például a fókashow, de fakultatív program lesz a tevegelés, vagy a kocsikázó.”

Az osztályvezető elmondta, hogy a családbarát védjegy egyfajta garanciát jelent arra, hogy a látogatók színvonalas, minőségi programokban részesülnek az itt eltöltött napjuk során.