Iskolai közösségi szolgálati börze

Különböző szervezetek segítettek az érdeklődő fiataloknak, akik részt vettek a KÖZ-PONT Ifjúsági Egyesület segítő börzéjén. A szervezet tizenöt éve kiemelt figyelmet fordít a fiatalkori önkéntességre, és arra, hogy ennek lehetőségeit megismertesse az ifjúsággal. Megalakulásától kezdve koordináló szervezetként vesz részt abban a szervezőfeladatban, amely a diákok munkába állását segíti. Idén második alkalommal rendezték meg azt a börzét, amely a középiskolás diákoknak nyújt segítséget abban, hogy az érettségi egyik feltételeként állított 50 órás közösségi szolgálatnak eleget tudjanak tenni.

 

...hogy örömmel végezzék a fiatalok a közösségi munkát

 

Baracskai Lilla, a KÖZ-PONT Ifjúsági Egyesület hálózati programkoordinátora elmondta, alapvetően a közösségi szolgálgat börzének a célja, hogy a fiatalok minél több iskolából, minél több osztályból ismerkedjenek meg olyan szervezetekkel, ahol a kötelező ötven órát eltölthetik. Hozzátette, fontos, hogy ezt ők válasszák ki, hogy melyik az a szervezet, amelyik hozzájuk közel áll, ahol szívesen lennének és szívesen tevékenykednének.

További képekért kattintson a fotóra!

Az egyesület koordinálóként szociális intézményekkel, iskolákkal és egyéb szervezetekkel is kapcsolatban áll. A közösségi börzére 16 intézmény települt ki, akik bemutatták a működésüket a fiataloknak.

 

Segítéstől a média világáig

 

Varga Zsuzsa, a Mustárház kommunikációs munkatársa kifejtette, nagyon sok olyan területet tudnak a fiataloknak kínálni, amivel nem kötelezővé teszik számunkra az önkéntes munkát, hanem olyan lehetőséget teremtenek, hogy valóban szívvel és lélekkel tudnak dolgozni. Hozzátette, van egy közösségi rádiójuk és azoknak kínálnak lehetőséget, akik a média világával szeretnének megismerkedni.

Akinek nem állt módjában a börzén a különböző szervezetek életébe bepillantani, felkeresheti a KÖZ-PONT Ifjúsági Egyesületet Nyíregyházán, a Bocskai utca 25. szám alatt, ahol térítésmentesen állnak rendelkezésére a szervezet munkatársai.

ME.

(Fotó: Szarka Lajos)