Iskolába járni jó

Angolul, németül és franciául szólt a dal az Apáczai Csere János Gyakorló Általános Iskolában. Az intézmény tanulói a nagycsoportos óvodásoknak tartottak bemutató foglalkozást, hogy az Iskolába járni jó foglalkozások keretein belül a leendő elsősök és szüleik megismerkedhessenek az idegen nyelvet tanító pedagógusokkal és az általuk alkalmazott módszerekkel. Az iskolában három nyelv közül választhatnak a szülők, amit negyedik osztálytól tanulnak majd a gyerekek heti rendszerességgel. Van azonban egy emelt szintű nyelvi osztály, ahol már az első évfolyamtól heti két órában ismerkednek a gyerekek a választott idegen nyelvvel.
Bodnár Mihály, az Apáczai Csere János Gyakorló Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény vezető helyettese elmondta, az intézményben kiemelt hangsúlyt fektetnek az idegen nyelv oktatására. Az iskola pedagógusai úgy vélik, a mai világban elengedhetetlen, hogy az emberek ne rendelkezzenek idegennyelv tudással.

Az iskolások zenés, táncos bemutatójukkal a kicsik érdeklődését kívánták felkelteni, hiszen a nyelvtanulás jelentőségét már a képzésben részt vevő másodikosok is felismerik.
Fráter Zsófia másodikos tanuló az angol nyelvet ajánlotta az óvodásoknak. Azt mondta azért, mert az angol egy világnyelv.
Az iskolában három héten át várják a gyerekeket és szüleiket a foglalkozásokra, ahol a tanító nénikkel, a tantermekkel és az oktatási intézmény rendjével is megismerkedhetnek a leendő első osztályosok.

Mikita Eszter