Irodalomóra a Barátok közt Gézájával

A Nemzeti Tehetség Program keretében az Új Nemzedék Központ, mint a kormányzati ifjúságpolitikai, a tehetségfejlesztési célkitűzések egyik kiemelt megvalósító szervezete, együttműködésben az EMMI Család- és Ifjúságügyért Felelős Államtitkárságával, az idei év tavaszán egy országos ismeretterjesztő rendezvénysorozatot valósít meg.

A CÉL A TAPASZTALATCSERE

Jávor Balázs programvezető elmondta, a rendezvénysorozat elsődleges célja, hogy a tehetséges fiatalok, családtagjaik, pedagógusok és a tehetséggondozó szakemberek tapasztalatcseréjének színtere legyen. A művészeti tehetséggondozás áll a középpontban, azzal a szándékkal, hogy a tehetséggondozási műhelyek bemutathassák eddig elért eredményeiket és megismerhessék egymás munkásságát.

Minden gyermek tehetséges (további képekért kattintson ide)

A rendezvénysorozat negyedik állomásán, Nyíregyházán az interaktív program keretében régiós tehetséggondozó intézmények vettek részt. Az esemény sztárvendége, Németh Kristóf színművész rendhagyó irodalomórát is tartott. A tehetséggel kapcsolatos véleménye megegyezik Mozartéval, aki azt mondta, minden gyermek tehetséges, a kérdés, hogy ki marad az felnőtt korára is. Ezért úgy gondolja, hogy a felnőtt generációnak komoly felelőssége van a tehetségek gondozásában.
A Művészeti Tehetségnap résztvevői zenei és táncelőadásokkal, sportbemutatókkal, valamint kézműves foglalkozásokkal várták a közönséget.

(Fotó: Trifonov Éva)