Irodalmi pályázatot hirdettek nyugdíjasoknak – Ma díjazták a legjobb pályaműveket

Nyíregyházi nyugdíjasoktól vártak olyan történeteket, amelyek megtörtént eseményeket mesélnek el, a pályázó életének egy-egy olyan szakaszát mutatják be, amely gyermekeik, unokáik és a következő nemzedék számára is tanulsággal szolgálhat.

Dr. Kovács Ferenc polgármester kiemelte:

Szerintem nagyon fontos, hogy meghirdettük újra ezt a pályázatot. A 2015/16-os év legsikeresebb pályamunkáit egy kötetben is összegeztük, hiszen a történetek bemutatják Nyíregyháza hétköznapjait. De most arról szólnak az alkotások, hogy milyen volt a város évtizedekkel ezelőtt. Ahogy annak idején Krúdy Gyula, a város díszpolgára is leírta a nyíregyházi emberek életét, a mostani nyugdíjasaink is egy kordokumentumot adva írják le a saját életüket.

További képekért kattintson a fotóra!

Fotók: Szarka Lajos

A pályázati kiírás szerint a szabadon választott témának kapcsolódnia kellett a pályázó személyéhez és Nyíregyházához is.

Az Idősügyi Tanács titkára, Fintor Károlyné hozzátette:

Ezek a történetek rávilágítanak az akkori életünknek, tehát a fiatalságunknak a társadalmi, politikai mivoltára is. És ez hiteles! Hiszen a szépkorúak történetei mutatják be a múltat és ez nagyon fontos az utókor számára is.

A kiírásra ezúttal 18 pályamű érkezett. A zsűri az első három helyezett mellett öt különdíjast is jutalmazott. A díjátadón valamennyi alkotó jelen volt.


Dér Vivien