Irány Zalaegerszeg - a második helyezett otthonában játszik a Szpari

Irány Zalaegerszeg - a második helyezett otthonában játszik a Szpari

 Rokszin Ádám góllal mutatkozott be a Szpariban. A játékos Hornyák Marcell passza után lőtt a Nagybánya kapujába a hétközi felkészülési mérkőzésen. A bal szélen bevethető labdarúgó a héten érkezett Nyíregyházára a Vasastól.

- Nagyon jó érzés volt pályára lépni, annak külön örülök, hogy Hornyák Marcell passza után a kapuba is találtam. Ez még csak a harmadik alkalom volt, hogy a csapattal dolgoztam, most kapcsolódtam be a munkába, és van egy kis lemaradásom, de remélem minél hamarabb játszhatok bajnokin is - mondta Rokszin Ádám játékos.

7-0-ra nyert a Nyíregyháza az edzőmeccsen, ami jó előjel a hétvégi bajnoki előtt, amikor a 2. helyen álló Zalaegerszeg vendége lesz a Spartacus. A vasárnapi a 28. alkalom lesz, hogy pályára lépnek egymás ellen a csapatok, és a korábbi 27 meccsből 20 esetben az élvonalban játszott a két gárda. Az NB-I-ben a húsz meccsből kilenc végződött döntetlennel, az NB-II-ben is kétszer osztoztak a pontokon az együttesek. A másodosztályban háromszor nyert a Spartacus, kétszer pedig a ZTE örülhetett, utoljára tavaly augusztusban amikor 2-1-re győztek a Városi Stadionban.

- Minden meccs nehéz, a Zalaegerszeg ráadásul ott volt az élmezőnyben. Nekünk szervezetten kell majd futballoznunk, nem szabad kapkodnunk, és akkor pontokkal térhetünk haza – mondta Zoran Spisljak vezetőedző.

A Szparinál szerdán már pályára léphetett az edzőmérkőzésen Forró Gyula, aki eddig sérülés miatt nem szerepelhetett, és Rezes László is meggyógyult, így rá is számíthat a szakmai stáb. Rubus Tamás eltiltása is lejárt, így a védő is bevethető. Daru Bence viszont biztosan nem játszik a csapatban, vele közös megegyezéssel szerződést bontott a klub. A ZTE elleni mérkőzés vasárnap 14 órakor kezdődik.

Dankó László