Irány Franciaország!
A Nyíregyházi Sportcentrum atlétái már ma elindulnak egy nemzetközi versenyre.

Kora délután még a Nyíregyházi Sportcentrum által szervezett sajtótájékoztatón vettek részt a klub diszkoszvetői. Este viszont Káplár János és Szikszai Róbert is elindul Franciaországba, ahol egy nemzetközi tornán indulnak.  

Tavaly nagyon jól sikerült a verseny, bízom abban, hogy idén is eredményes leszek. Ha szeles lesz az idő, akkor jóval 60 méter fölé kerülhetek. Együtt készülünk Káplár Jánossal, ez mindkettőnket segíti, így remélem, sikeresek leszünk – mondta Szikszai Róbert. 

Az olimpiai szint 66 méter. Az atléták edzője szerint van esély arra, hogy ezt teljesítsék a sportolók.

Persze az edzés más, hiszen kockázat nélkül lehet dobni, de itt már 62-63 méter sikerült, és kedvező időjárás esetén – például ha szembe fúj a szél – az még plusz métereket jelenthet. Ennek ellenére meglepődnék, ha már most sikerülne az olimpiai szint, de úgy tervezzük, legkésőbb a jövő év elején ez megvalósul – mondta Kerekes László edző.

A dobóatléták nem panaszkodhatnak, a felkészülés jól sikerült. Kerekes Dóra egyéni csúcsot javított, és Kerekes László is jó formában van. Jó formában volt Bakosi Péter is, de a magasugró megsérült.

Az orvosok szerint 1–4 hét a gyógyulási idő. Nem jött jól a húzódás, mert így a stuttgarti versenyre nem utazhattam el, de a legfontosabb a nyári korosztályos EB, ezért nem kockáztathatunk – mondta Bakosi Péter. 

A sprinterek közül Palásti Luca és Guba Liliána, valamint edzőjük, Széles Imre Belgiumba utazik egy nemzetközi versenyre, a többiek pedig a korosztályos és felnőtt bajnokságokra készülnek. Helebrandt Máté sérülése is sokat javult, a gyalogló a múlt héten már könnyített edzéseket végezhetett. 

Dankó László