Irány Csehország - A hétvégén folytatódik a kamion Európa-bajnokság

A hétvégén folytatódik a kamion Európa-bajnokság. A nyíregyházi Révész Racing csapat Csehországba utazik. A versenygépet szinte teljesen át kellett építeni a nyári szünetben. 

A feszített tempó mellett nyáron általában az autósportban is tartanak egy rövid pihenőt. A kamion Európa-bajnokságon résztvevő csapatok szerelői viszont ezúttal csak pár napot kaphattak, ugyanis módosították a versenygépekre vonatkozó műszaki előírásokat, így a gépeken sokat kellett változtatni. 

- Nagyon sok dolgon kellett módosítani, szinte teljesen át lett építve a versenykamion. Hozzá kellett nyúlni a levegő rendszerhez, a fékekhez. Szerettük volna kiküszöbölni, hogy a Hungaroringen történt motorellenőrzés után ne legyen műszaki problémánk, de fokoztuk a pilóta védelmét is. Ezeket majd élesben tudjuk csak kipróbálni, de optimisták vagyunk, hogy egy olyan gépet sikerült készíteni, mellyel Kiss Norbert az első helyért csatázhat - mondta Kozák Attila, a Révész Racing csapatvezetője. 

A változtatásokra azért volt szükség, mert a Hungaroringen az egyik versenygép fékhiba miatt ütközött a szalagkorlátnak, ezért a szervezők kötelezték a csapatokat az átalakításra. A fékrendszer mellett új emelési pontokat is ki kellett alakítani a gyorsabb mentés érdekében. Mindez persze a kamionok egyensúlyát és súlyelosztását alapjaiban befolyásolja, a Révész Racing pedig tesztelni már nem tudott a hétvégi csehországi verseny előtt. Ennek ellenére a csapat optimista. 

- Norbi sokat versenyzett már a cseh pályán, de a többiek rendszeresen itt tesztelnek, így ez nekik is előnyt jelent. Úgy érzem lehet meglepetés, mivel a módosítások minden csapatot érintettek. Esős időt jósolnak a hétvégére, ez is nagyban befolyásolhatja a versenyt – tette hozzá Kozák Attila. 

Az idei bajnokságban a Hungaroringen a második nap remekül sikerült, két futamon is Kiss Norbert győzött. A következő, Németországba tervezett versenyhétvége viszont a Nürburgring környéki viharok miatt elmaradt. Itt még nem született arról döntés, hogy ezt pótolják-e. A csehországi verseny helyszíne Most, augusztus 28-án és 29-én is 2-2 futamot rendeznek.