Irány a világbajnokság - Válogatott aerobikosok Nyíregyházáról
Fotó: Trifonov Éva

Teljesen megtelt a Spartacus Torna Club edzőterme. Rendszeresen így van ez, hiszen több mint kétszáz gyerek jár edzésekre, a hétfői nap mégis különleges volt. A klub fontos mérföldkőhöz érkezett, két versenyzője a debreceni Flex HD-vel közös egységben UP2 Aerodance kategóriában bekerült a magyar válogatottba, és utazhatnak a portugáliai világbajnokságra. Ők az első válogatott sportolói az STC-nek. Vámosi Kiara és Révész Valentina most vehette át Révész Viktória klubvezetőtől a nemzeti csapat melegítőjét, és címeres dresszben be is mutatták gyakorlatuk egy részét. 

- Meghatódtam, mikor megláttam, hogy válogatott felsőt kapunk. Nagyon sokat dolgoztunk ezért, és szeretnénk a világbajnokságon is méltón képviselni Magyarországot. Nem volt könnyű a debreceniekkel a felkészülés a válogatóra, mivel egy nyolcfős csapatról van szó, de rendszeresen tartottunk közös tréningeket, és tartunk még a VB előtt is – mondta Révész Valentina. 


A két lány nem csak csapattársak, hanem barátnők is. Igyekeznek egymásnak mindenben segíteni. 

- Volt, hogy egymásnál aludtunk a versenyek előtt, megbeszéltük, ha valamin még változtatni kellett, és lelkileg is támogattuk egymást. Hálásak vagyunk az edzőinknek, a szüleinknek, nélkülük nem juthattunk volna el odáig, hogy most a világbajnokságra készülhetünk –  tette hozzá Vámosi Kiara.

Hogy mennyire büszkék rájuk a klubnál jellemző, hogy a kis ünnepség után azonnal megrohanták kicsik és nagyok a két sportolót. 14 évesen példaképek lettek. 

- Amikor négy éve ide kerültem, az volt az egyik cél, hogy legyen válogatott versenyzőnk. Most van kettő, ez pedig a többieknek példa, hogy kitartó munkával idáig lehet jutni. Mi csak a munkában hiszünk! Ha a VB-n a döntőbe kerülnek, ott már bármi lehet – mondta Hubacsek László vezetőedző.

A sportolók sokat nem ünnepelhetnek, máris utaznak Szlovákiába egy nemzetközi versenyre, immár válogatott színekben. 
 

Kapcsolódó galéria

Spartacus Torna Club köszöntő ceremónia