Irány a terem - rangos kispályás tornával indul a következő esztendő

 Ha téli időszak, akkor Kelet-Magyarország-Eissmann Kupa. Idén már 14. alkalommal rendezik meg a teremlabdarúgó tornát. A csapatoknak nem kell bemutatni, sok együttes már az éve elején beírta a versenynaptárába, és maguktól jelentkeztek.

- Van aki már a strandfoci tornán nyáron jelentkezett. Nagy élmény a csapatok számára, hogy a Continental Arénában játszhatnak, és gyakran élvonalbeli labdarúgók is pályára lépnek – mondta Dajka László főszervező.

17 gárda már nevezett, de 32 együttes indulhat összesen a január első hétvégéjén megrendezendő tornán. A rendezvény pénzdíjas, a legjobbak között ötszázezer forintot osztanak szét, de jutalmazzák a legjobb játékost, kapust és a gólkirályt is. A főtámogató számára nem is volt kérdéses, hogy folytatódik a kupa.

- Már a tavalyi torna befejezésekor eldőlt, hogy folytatjuk, ez nem is volt kérdéses. Kötelességünknek is érezzük, hogy a város életét ahol dolgozunk, hasonló rendezvényekkel színesítsük - mondta Lénárt Krisztián az Eissmann Automotive Hungaria Kft. gazdasági igazgatója.

A téli időszakban több rangos teremtornát is rendeznek Nyíregyházán, és negyven csapat részvételével már zajlik a téli terembajnokság is. Itt az első fordulón már túl vannak a csapatok, és izgalmas találkozókat láthattak a nézők. A bajnokság márciusig tart, ekkor egy Szuperdöntőt rendeznek a csoportok első két helyezettje, azaz a legjobb nyolc gárda részvételével.

Dankó László