Ínyencségek az ünnep után
– A színekben is a tavasz hangulatát szeretnénk visszaadni, az ételek nem a téli szürkeséget mutatják, hanem a megújult természet árnyalatait – vezette be a műsorban is látható fogások kavalkádját Krivács András.
EURÓPA ÍZEI ÖSSZEÉRNEK
A Nemzeti Gasztronómiai Szövetség elnöke különleges menüsort állított össze a Szieszta Plusz adása számára. – Előételnek csülökkocsonyát ajánlunk lilahagyma lekvárral, melyek kihozzák egymásból a passzoló ízvilágot, és az édes kalácsot se felejtsük el tálaláskor. Főételként két dolgot készítettünk, egyrészt francia, illetve holland vonulatot hordozó bárányt, melyet kissé véresen tálalunk polentával és zöldborsópürével. A másik ajánlott főételünk nyúl, kacsával és csirkével töltve, melyben a sós, édes és keserű ízek igazán érdekes egyveleget alkotnak. A Nyírség jellegzetes étele a sárgatúró, így desszertként mindenképp ezt ajánljuk, azonban ezt is megbolondítottuk és beleépítettük egy csokoládégömbbe – ecsetelte az ízek mestere, aki azt is elárulta, náluk a zserbó és túrós béles nem maradhat ki az ünnepi menüből.
Farkas Fanni