Ínyencségek az ünnep után

Ápr 3, 2016

– A színekben is a tavasz hangulatát szeretnénk visszaadni, az ételek nem a téli szürkeséget mutatják, hanem a megújult természet árnyalatait – vezette be a műsorban is látható fogások kavalkádját Krivács András.

 

EURÓPA ÍZEI ÖSSZEÉRNEK

 

A Nemzeti Gasztronómiai Szövetség elnöke különleges menüsort állított össze a Szieszta Plusz adása számára. – Előételnek csülökkocsonyát ajánlunk lilahagyma lekvárral, melyek kihozzák egymásból a passzoló ízvilágot, és az édes kalácsot se felejtsük el tálaláskor. Főételként két dolgot készítettünk, egyrészt francia, illetve holland vonulatot hordozó bárányt, melyet kissé véresen tálalunk polentával és zöldborsópürével. A másik ajánlott főételünk nyúl, kacsával és csirkével töltve, melyben a sós, édes és keserű ízek igazán érdekes egyveleget alkotnak. A Nyírség jellegzetes étele a sárgatúró, így desszertként mindenképp ezt ajánljuk, azonban ezt is megbolondítottuk és beleépítettük egy csokoládégömbbe – ecsetelte az ízek mestere, aki azt is elárulta, náluk a zserbó és túrós béles nem maradhat ki az ünnepi menüből.

Farkas Fanni

Előző hír
Swing, szerelem, Szulák - koncert a VMKK-ban
Következő hír
Beszélgetés egy 56-os hazafival

Kapcsolódó híreink