Intézményfelújítások Nyíregyházán

Az Őzike Bölcsődében tekintette meg a felújítási munkák eredményét dr. Kovács Ferenc polgármester. A kicsiknek egy doboz DUPLO játékot is vitt, a gyerekek az ajándékot egy kis bögrével viszonozták. Miután végigjárta a bölcsődét, az idei intézményfelújításokról tájékoztatta a sajtó képviselőit. Mint elmondta, idén a gyerekekkel foglalkozó intézményekre 207 millió forintot tudtak fordítani saját erőből. Ezek olyan felújítások voltak, amelyek 2010 előtti elmaradásokat jelentenek. Az idei csomagból 5 bölcsőde, 10 óvoda, 7 általános iskola és 7 középiskola újulhatott meg.

 

NÉGYÉVES MUNKA A BÖLCSŐDÉBEN

 

Dr. Nagy Erzsébet, a Gyermekjóléti Alapellátási Intézmény igazgatója arról számolt be, hogy az idén 51 éves Őzike Bölcsődében az elmúlt négy évben folyamatosan sok munkára volt szükség, hogy az intézmény megfeleljen a kor színvonalának.

További képekért katintson a fotóra!

2013-ban 15 millióba került a vízvezeték rendszer és a szennyvízhálózat rekonstrukciója. 2014-ben több mint 20 millióért újították fel a fűtési rendszert, idén pedig nyílászárókat, padló- és falburkolatokat cseréltek közel 16 millió forintból.

 

ÚJABB FELÚJÍTÁSI PÁLYÁZAT

 

A sajtótájékoztatón dr. Kovács Ferenc polgármester azt is elmondta, hogy az önkormányzat már benyújtott egy 850 millió forintos pályázatot, amelynek segítségével további 2 általános, és 3 középiskola felújítását is tervezik.

Szoboszlai Tibor