Intézkedés közben leköpte a rendőrt
Fotó: Illusztráció

Intézkedés közben nemcsak szidalmazta és becsületsértő kifejezésekkel illette a rendőröket, hanem le is köpte az a középkorú férfi, aki idén tavasszal kiabált ittasan a belvárosban.

2022. április 12-én éjjel 11 órakor az ügyelet rádión utasított két járőrt, hogy menjenek a rendőr-főkapitányság Nyíregyháza, szabadság téri bejáratához, mert ott egy középkorú férfi ittasan kiabál.

A két rendőr igazoltatta a rendzavaró férfit és felszólították, hogy a kiabálást fejezze be, azonban a vádlott egyre fokozódó agresszióval reagált a rendőri intézkedésre, és a rendőröket elkezdte sértegetni.

Mivel az ittas férfi a rendőrök szidalmazását, valamint a kiabálást sem fejezte be, ezért rendzavarás szabálysértése miatt őt megbilincselték, és a rendőrkapitányságra elő akarták állítani, ezért beültették a szolgálati gépkocsiba.

Útközben a férfi tovább szidta a rendőröket, és amikor a gépjárművel az egyik lámpa piros jelzésére megálltak, a hozzá hátra forduló egyik sértettet arcon köpte.

A férfinek becsületsértés alapesete, és a leköpés miatt tettleges becsületsértés miatt is felelnie kell a bíróságon, tettéért - a halmazat miatt - akár másfél év szabadságvesztés is kiszabható.

 

Forrás: Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség