Internet Fiesta a könyvtárban

Az e-book, a táblagép és a laptop közötti hasonlóságokat és különbségeket is ismertette a Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár munkatársa az intézmény Internet Fiestáján. A tájékoztató hetet 17. alkalommal szervezte meg az Informatikai és Könyvtári Szövetség a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával, amelyhez az ország valamennyi könyvtára csatlakozott.

 

Cél az olvasás népszerűsítése

 

Polák Péter, a Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár Gyűjteményszervezési Osztályának vezetője azt mondta, nem titkolt céljuk, hogy a fiatalokat is behívják a könyvtárba. Hozzátette, tisztában vannak azzal, hogy őket nem a hagyományos dokumentumokkal, könyvekkel tudjuk becsábítani, hanem elektronikai eszközökkel.

 

E-book olvasók

 

Éppen ezért a program keretein belül a könyvtárban található e-book olvasók használatáról is tartanak előadást. A Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtárban 30 darab olvasó áll a kikapcsolódni vágyók rendelkezésére. Ezen 300 könyv található meg elektronikusan, amihez még egy kábelt és e-mail címet is adnak, amelyről további olvasnivalókat tölthetnek fel legálisan a könyvtári tagok.

 

Érdekes és hasznos előadások

 

Az Internet Fiesta a hét minden napjára kínál kulturális elfoglaltságot. Pénteken 10 órától Babosi László ajánlja az Elektronikus Könyvtárakat. 19-én, szombaton 16 csapat részvételével zajlik majd egy számítógépes csapatbajnokság, amelyre péntekig várják a könyvtár munkatársai a versenyzők regisztrációját. Programot az Internet Fiesta még jövő hét kedden, szerdán és csütörtökön is biztosít az érdeklődőknek: a Facebook gyakorlati hasznáról, a biztonságos online vásárlásról, illetve a Google szolgáltatásairól tájékozódhat a könyvtár közönsége. A könyvtár Internet Fiestájának részletes programját megtalálják a www.mzsk.hu oldalon is.

M. E.