Interaktív adományt kapott a kórház

A Jósa András Oktatókórház kiemelt figyelmet fordít arra, hogy megkönnyítsék a kis betegek kórházban töltött napjait. Ezt bizonyítja az új Gyermekosztály kialakítása, a játéklehetőségek megteremtése. Most bővült a kikapcsolódás tere, hiszen egy Interaktív padlóvetítő rendszert adományozott az osztálynak a Libra Szoftver Zrt.

Faur Kálmán vezérigazgató elmondta, hasonló elven működik, mint a mozgásérzékelős konzoljátékok. Jelenleg három játékot lehet rajta futtatni, focit, léggömbös és halacskás programot. Ezek elvonhatják a gyerekek figyelmét a betegségről.

 

AZ ORSZÁGBAN MÁSODIKKÉNT NYÍREGYHÁZÁN

 

A hazai fejlesztésű rendszert eddig szinte kivétel nélkül csak rendezvényeken használhatták a gyerekek. A Jósa András Oktatókórház Gyermekosztálya a fővárosi Heim Pál Gyermekkórház után az országban a második egészségügyi intézmény, ahol telepítették az interaktív padlóvetítőt. Dr. Adorján Gusztáv a megyei kórházak főigazgatója örömmel fogadta az adományt és hangsúlyozta, az ilyen civil támogatások nagyban segítik a gyógyító munkát.

A társaság a szakmájába illő innovatív megoldással akart hozzájárulni a Tömbkórház Projekt után az intézmény megújulásához. A két millió forintos rendszer telepítése mellett a helyi partnercéggel biztosítják a játék folyamatos karbantartását is.

Szoboszlai Tibor