Intenzíven eshet, akár jégeső is
Intenzíven eshet, akár jégeső is

Szombaton napközben délnyugaton erősen felhős vagy borult lesz az ég. Helyenként alakulhat ki zápor, zivatar, a délnyugati tájakon inkább az eső lesz a jellemző. A legmagasabb nappali hőmérséklet döntően 28 és 32 fok között alakul.

 

Szombaton napközben délnyugaton erősen felhős vagy borult lesz az ég, míg másutt a fátyol- és gomolyfelhők mellett többórás szűrt napsütés várható – írja honlapján az Országos Meteorológiai Szolgálat.

 

Helyenként alakulhat ki zápor, zivatar, a délnyugati tájakon inkább az eső lesz a jellemző. A meteorológiai szolgálat arra figyelmeztet, hogy a zivatarokat intenzív csapadékképződés (általában 10-20 mm, néhol 25-30 mm sem kizárt), átmeneti szélerősödés (óránként 50-55 kilométer) és apró szemű jég kísérheti.

 

Az északi szél megélénkül, kevés helyen meg is erősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet döntően 28 és 32 fok között alakul, de a felhős délnyugati részeken ennél több fokkal hűvösebb idő valószínű. Késő estére általában 17 és 25 fok közé hűl le a levegő.

 

Este fátyolfelhők továbbra is lesznek az égen. A déli megyékben, valamint az éjszaka második felében az északnyugati határ mentén lehet több felhő. Utóbbi részeken egy-egy zápor előfordulhat, másutt csapadék nem valószínű.

 

Az északias szelet Sopron környékén és a Bakonyban élénk lökések kísérhetik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 15 és 20 fok között várható, de a hidegre érzékeny északi völgyekben ennél több fokkal hűvösebb lehet az idő.