Intenzív edzés a fiataloknál - A leány röplabdások is otthon tréningeznek

Továbbra is otthonukban készülnek a Nyíregyházi Sportcentrum fiatal röplabdásai. Erdősné Balogh Erika szakágvezető és Morvai Anna erőnléti edző egy mozgalmas feladatsort állított össze a játékosoknak. 

- Az elmúlt két hétben tabata, ugrókötél és erősítő gyakorlatokat tartalmazó kis videókat készítettünk Morvai Anna kolléganőmmel, amelyben természetesen a feladatokat mi magunk mutatjuk be a gyerekeknek. A legkisebb korosztálynál nem elég az, hogy ha elküldünk egy videóklipet vagy egy feladatsort, hiszen azt a gyerekek nehezebben tudják értelmezni. Az általunk összeállított gyakorlatokban azonkívül, hogy folyamatosan elmagyarázzuk, hogy melyik részfeladatból mennyit kell megcsinálni, még együtt is mozoghatnak velünk, így egy kicsit személyesebbé tudjuk tenni a napi online edzéseket –mondja Erdősné Balogh Erika

 A tabata egy nagyon intenzív mozgásforma. A lényege, hogy 20 mp nagyon tempós mozgás és 10 mp szünet váltogatja egymást, de csak mindösszesen négy percig. A gyakorlatok bárhol és bármikor, akár otthonról is elvégezhetőek, nincs szükség semmilyen eszközre sem hozzá.