Intellektuális rockzene, pasztorációs programok – Bemutatjuk a Képmás zenekart!

A Képmás egy többek között keresztény könnyűzenét, intellektuális rockzenét játszó formáció. A zenekar megalakulása óta meghatározó szereplője az egyházmegyei gyermek és ifjúsági pasztorációs programoknak, emellett aktív résztvevője és formálója megyénk kulturális rendezvényeinek.

Az együttes két alapítója és vezetője Bolega László és Kardos György, hozzájuk csatlakozott Halhóber Gábor, így lett teljes a zenekar alapja. A kezdetekről, a zenekar céljairól és aktualitásokról is beszélgettem Bolega Lacival:

Zorán és Ákos átdolgozott dalai mellett saját szerzeményeket is megszólaltatunk. Sőt, most lemezbemutató koncerteket adunk, hiszen tavaly novemberben jelent meg a Van egy város a szívemben című albumunk. 12 dalt összegeztünk, a lemezen van többek között elmélkedős muzsika, swing, pop-rock és délszláv hangulatú dal is.


Nyíregyházán február elején mutatták be lemezüket, a Városmajori Művelődési Házban. Jövő héten pedig újabb helyszíneken zenél a Képmás: Napkor, Bököny és Máriapócs közönsége láthatja-hallhatja majd a zenekart.

Sok esetben vendég-, vagy éppen kísérőzenészekkel játszunk. Napkoron például Kovácsné Török Tímea énekel majd velünk, de szinte állandó zenésztársunk lett az elmúlt években Horváth Sándor (klasszikus gitár), Gebri Zoltán (dobok) és Cserjési Beatrix (ének) is. Az sem ritka, hogy gyerekek minikórusa énekel koncertjeinken. Sokszor hangulatosabbá, meghittebbé teszik az alkalmat. Például decemberben Nyíregyháza főterén, az Adventi Forgatagban is úgy léptünk fel, hogy tanítványaink énekeltek mellettünk, velünk karácsonyi és saját dalokat.


Ha tehetik, látogassanak el a Képmás zenekar egyik közelgő koncertjére!


 

 


Szerző: Rutkai
Fotók:
www.facebook.com/kepmaszenekar/