Integrált Sportversenyt tartott a nyíregyházi Rotary Club
Fotó: Trifonov Éva

5. alkalommal tartott Integrált Sportversenyt a Continental Arénában a nyíregyházi Rotary Club. Idén 100 gyerek vett részt a rendezvényen. Futás, szlalomozás, labdavezetés, rollerezés is szerepelt a feladatok között. A Rotary Club egyik fontos küldetése, hogy a Kazinczy Ferenc Tagintézmény Early Actos tanulói találkozzanak a fogyatékkal élő társaikkal, segítsék és fogadják el egymást.

A Bárczi, Göllesz, Ridens, valamint a Rotary legfiatalabb szervezete a Kazinczy Ferenc Tagintézmény Early Actos tanulói vettek részt a sportnapon, szerdán. 10 fős vegyes csapatokban összesen 100-an mozogtak. A Nyíregyházi Sportcentrum munkatársai irányították a versenyszámokat, és írták a pontokat. A csapatok összemérték az ügyességüket és gyorsaságukat.

„A bóják között szlalomozva, lufivadászat lesz benne, rollerrel is fognak szlalomozni. Fogjuk használni azokat a sportszereket, amelyeket a Nyíregyházi Sportcentrumnál az élsportban szereplő csapatok – röplabda, kosárlabda, futsallabda – használnak. Megismertetjük ezeket a gyerekekkel. Bízom benne, hogy jól fogják magukat érezni, csakúgy, mint az eddigi 4 alkalommal, amit eddig lebonyolítottunk” – ismertette a feladatokat Dajka László.

A csapatok különböző színű pólókat viseltek, ez segítette a sportcentrum munkatársait a pontozásban. A verseny bemelegítő futással indult, majd egyre nehezebbek lettek a feladatok. A labdavezetést sokan kedvelték.

Minden csapatban volt tanuló a Bárcziból, Gölleszből, Ridensből és a Kazinczyból. Az Early Actos gyerekek így segíteni tudták a fogyatékkal élő társaikat. A Rotary Club nagyon sokat tesz azért, hogy a gyerekek érzékenyítését már fiatal korban elkezdjék, az integrálás fontos küldetés számukra – akár az ilyen gyerekprogramokban.

„Én úgy gondolom, hogy az egészséges gyerekeknek fontos, hogy lássanak olyanokat, akik kicsit nehezebben mozognak, tanulnak. Találkozzanak velük, hiszen a saját környezetükben, az iskolában nem mindig van lehetőségük erre” – mondta Diczkóné Untener Mónika, a nyíregyházi Rotary Club elnöke.

Az első helyezett focilabdát, a második helyezett kosárlabdát, a harmadik helyezett csapat röplabdát nyert. A sportnapról senki sem távozott üres kézzel: mindenki hazavihetett egy emlékérmet.

Kapcsolódó galéria

Rotary sportnap 2023