Innovatív pedagógusok Nyíregyházán

 

Jelentős, történelmi változások kellős közepén vagyunk, tulajdonképpen úgy is mondhatjuk, hogy a harmadik ipari forradalom zajlik általunk, velünk – mondta a rendezvényen Pölöskei Gáborné.

További képekért kattintson a fotóra!

A Szakképzésért és Felnőttképzésért felelős helyettes államtitkár kifejtette, hogy a Nemzetgazdasági Minisztérium a kormánystratégiával összhangban számos kezdeményezéssel él, hogy a digitalizáció egyre nagyobb szerepet kapjon a szakképzésben és felnőttképzésben is.

 

 

Jó nyíregyházi példák

 

A szervezők részéről a Nyíregyházi SZC főigazgatója, Gurbánné Papp Mária örömének adott hangot, hogy ezen a fontos területen ők kaphatták a rendezési jogot, hiszen ez azt is jelenti, hogy az intézményrendszerben vannak jó példák. Az esemény szakmai vezetője, Zsigó Zsolt pedig az általa vezetett műhelyre, a Bánk Robot Teamra utalt, mint az innováció jelentős terepére, amit egyre nagyobb megbecsülés élvez országszerte. A délután különleges worksopok jegyében telt, ennek része volt kódolás, Micro:bit programozás és MyCraft segítségével Nyíregyházát is megépítették – ennek kapcsán országos pályázatot is hirdetett a Microsoft Magyarország Kft. További részletek a hétfői Híradóban, a Nyíregyházi Televízióban.

Tarczy Gyula

(Fotó: Szarka Lajos)