Ingyenes úszó- és fürdőbelépő a nyugdíjasoknak – Már felhasználhatók a jegyek!

Mint ismert, ingyenes úszó- és fürdőjegyet kaphatnak a nyugdíjasok a Fitt, Egészséges Nemzetért Tárt Kapus Program keretében.


A 10 ezer darab sorszámozott jegy kibocsátása május 29-én kezdődött.

Hol és hogyan lehet regisztrálni?

Az ingyenes jegyeket az Aquarius Élményfürdő erre a célra kijelölt pénztárában lehet igényelni és átvenni, valamint a Parkfürdőnél is biztosított a regisztráció. Az igénylőnek fel kell mutatnia a személyi igazolványát, a lakcímkártyát és a nyugdíjfolyósítási törzsszámigazolást. A jegyek kibocsátása június végéig tart, vagy a jegyek elfogyásáig. Amennyiben június 30-áig nem fogynak el a jegyek, a kibocsátás 1-1 hónappal automatikusan meghosszabbodik maximum november 30-áig. Egy jogosult alapértelmezetten egy jegyet kaphat, de a beváltást követően minden meghosszabbított igénylési hónapban újra igényelhet egy jegyet, ha a kibocsátás még nem ért véget. A program szolgáltatója a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt..

A társaság értékesítési vezetője, Podlovics Lajos elmondta:

Eddig 1306 fő regisztrált a fürdőzésre, úgyhogy örömmel jelenthetem mindenkinek: van még jegy, jöjjenek bátran, regisztráljanak! Sőt, június 4-én már elindult a jegyek felhasználása, így ha valaki most jön, akkor regisztrálás után már rögtön be is tud menni fürdőzni. Öltözési lehetőséget is kérdezték többen. A Parkfürdő nyári öltözőjében ingyenes, vállfás átöltözési lehetőség van. Ott mi vigyázunk a dolgokra. De természetesen mellette a nyári szezonban az elektronikus szekrényünk az fizetős. Lehet azt is választani – de még egyszer mondom, az ingyenes öltözés lehetősége is rendelkezésre áll az ingyenes fürdőzés lehetősége mellett.

A Nyíregyházi Sportcentrum Nonprofit Kft. az év elején sikeres pályázatot nyújtott be az Emberi Erőforrások Minisztériuma által kiírt, és a Magyar Szabadidősport Szövetség által kezelt Fitt, Egészséges Nemzetért Tárt Kapus Programhoz kapcsolódóan – mondta a Sportcentrum ügyvezetője.

Kőhalmi Richárd kiemelte:

Nagy örömünkre elnyertük ezt a pályázatot. Ez egy jelentős összeg volt és ebből azt gondoltuk, hogy a nyíregyházi nyugdíjasokat egy kicsit beintegrálnánk Nyíregyháza sportéletébe. Ennek egy fontos szegmense az, hogy az Aquarius Élményfürdő és Parkfürdőbe ingyen tudnak belépni.

A program keretében, június 4. és november 30. között használhatók fel a jegyek az Aquarius Élmény- és Parkfürdőben, csak munkanapokon. A jegyet csak az igénylő, a jegyhez regisztrált nyugdíjas használhatja fel személyesen, az át nem ruházható. Ezért azt kérik, a jegy beváltásánál, felhasználásánál igazolják magukat a szépkorúak személyi igazolványuk felmutatásával.

 

Dér Vivien

Fotó: Sóstó-Gyógyfürdők Zrt.