Ingyenes online tanulási lehetőségeket ajánl az NMHH

Ingyenes, online elérhető tananyagokból bárki bővítheti a tudását szinte bármilyen területen, legyen az nyelvtudás, kultúra vagy hobbi – hívta fel a figyelmet a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében.

Ahogy a dokumentumban olvasható, az élethosszig tartó tanulás ma már nemcsak a munkaerőpiacon alapfeltétel, de a szabadidő tartalmas eltöltésére is jó módszer lehet. Tanfolyamokra járni azonban drága és időigényes, az online tananyagokhoz viszont bárki bármikor hozzáférhet, sokszor ingyen – írták.

A közleményben példaként említették a Duolingo nyelvoktató alkalmazást, amely felméri a felhasználó aktuális nyelvtudását, és ahhoz kínál újabb és újabb leckéket, gyakorlatokat. Az angolul haladó szinten lévők figyelmét a BBC nyelvoktató podcastjaira, a németül tanulókét a Deutsche Welle ingyenes videókurzusaira hívták fel.

A közlemény szerint annak, aki a Microsoft Excel programját szeretné jobban ismerni, a Masterfield és az ExcelTitkok ingyenes videós tanfolyamai segíthetnek.

A képtárak rajongóinak a Google művészeti és kulturális intézetének oldalát vagy alkalmazását ajánlották, amelyekben nagy felbontásban tekinthetők meg a világ múzeumainak művészettörténeti klasszikusai.

A közleményben kiemelték a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal kutyatartó-tanfolyamát is, a Gazdijogsit. Az online elvégezhető tanfolyam végigkalauzol a kutyaválasztástól a legfontosabb állategészségügyi kérdésekig mindenen, amit érdemes tudni a gazdává válás előtt – olvasható a dokumentumban.

Az internet tudatos használatához további ötletek olvashatók az NMHH netrefel.hu oldalán.

 

Forrás: hirado.hu