Ingyenes gépkocsi-átvizsgálás Nyíregyházán

Az átvizsgáláshoz nyújt segítséget a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Baleset-megelőzési Bizottság és együttműködő partnereinek rendezvénye, amit 2015. október 17-én, szombaton 10 órától 16 óráig tartanak a Nyír Plaza parkolójában (Nyíregyháza, Szegfű u. 75.).

A helyszínen rendőrök segítenek a folyadékszint és fagyálló ellenőrzésében, szükség esetén szankciómentesen figyelmeztetnek az okmányok érvényességének lejártára. A Kormányhivatal Műszaki Engedélyezési és Fogyasztóvédelmi Főosztálya mobil műszaki vizsgaállomásán a fékeket és a futóművet vizsgálják meg díjmentesen, valamint szakemberek ellenőrzik a világítóberendezések és a gumiabroncsok állapotát.

[REKLAM]

Mindeközben a családtagok és a várakozók sem unatkoznak: a kisgyerekeket a közlekedésbiztonsággal kapcsolatos színező és kirakó-foglalkozás várja, a nagyobbak kipróbálhatják a motorszimulátort és a „részeg szemüveget”, illetve KRESZ-tudásukat tesztelhetik. Az érdeklődők az ittas vezetésről és következményeiről a rendőrség szemszögéből hallhatnak tájékoztatást és tehetnek fel kérdéseket.

Az Országos Rendőr-főkapitányság és az ORFK Országos Baleset-megelőzési Bizottság újra útjára indította a „Látni és látszani” elnevezésű országos közlekedésbiztonsági kampányát. Az akcióhoz csatlakozó szervizekben ingyenesen átvizsgálják a jelentkezők járműveinek világítóberendezéseit, optikusok pedig térítésmentes látásellenőrzéssel várják a járművezetőket. Részletek itt: www.latnieslatszani.hu