Ingyen sportolhatnak a szépkorúak
Nyolcadik évét kezdte meg Nyíregyházán a Szépkorúak Sportklubja. A Városi Stadionban minden héten egy alkalommal ingyen használhatják a létesítményeket az 55 év felettiek.

– Mindennap négy kilométert futok, és persze mindenhová kerékpárral járok. Betöltöttem már a hetvenet, de a mozgásról nem mondok le. Ezért járok ide is – mesélte a Szépkorúak Sportklubjának egyik tagja. Igazi sportos család az övék, a lánya éveken keresztül úszott nemzetközi versenyeken, és az unokája is sportol. A Nyíregyházi Sportcentrumnál ez nem ritkaság.  

– Van olyan, aki csütörtökönként itt mozog, majd megy az unokájáért, aki valamelyik utánpótlás-csapatunkban játszik. Szeretnénk a család minden tagjának sportolási lehetőséget biztosítani, életkortól függetlenül – mondta Kósa Árpád, a Nyíregyházi Sportcentrum Kft. ügyvezetője. 

Évről évre ötven fővel nő a Szépkorúak Sportklubjának a létszáma. Jelenleg már 360-an sportolnak rendszeresen minden héten csütörtökönként a Városi Stadionban. De rajthoz állnak olyan versenyeken is, melyeket az idősebbeknek rendeznek. A szervezők abban bíznak, még idén eléri a klubtagok létszáma a négyszázat. Számos sportágat próbálhatnak ki a résztvevők, és egy regisztráció után ingyenesen használhatják a Városi Stadion létesítményeit.

– Népszerű a teke, a jóga, a tenisz és az asztalitenisz is. De van, aki csak a rekortánon kocog ilyenkor. Ha felmerül valamilyen egyéb igény, igyekszünk arra is megoldást találni – mondta Dajka László szervező. 

A jövő héten a Szépkorúak Olimpiáját rendezik a Városi Stadionban, melyre a megye több pontjáról érkeznek majd csapatok.

Dankó L.