InfOvi – Számítástechnika a legkisebbeknek

Az ingyenes foglalkozásokra a város összes óvodájából érkezhetnek gyerekek. A kicsik játékos keretek között, szakemberek segítségével ismerkedhetnek meg az informatika alapjaival, játékokkal és az egyéb, korosztályukat érintő számítástechnikai programokkal. Az InfOvi foglalkozásaira kilenc héten keresztül, hetente egy alkalommal várjuk a számítástechnika iránt érdeklődőket. A szeptembertől indult foglalkozásokhoz még lehet csatlakozni. Hétfőnként 16 órától fogadjuk az óvodásokat jól felszerelt számítástechnika termeinkben. Iskolánkban nagy hangsúlyt fektetünk az informatika tanítására. A 2007/2008-as tanévtől emelt óraszámban tanítjuk az informatikát már első osztálytól, heti két órában.

 

Fotó: Facebook / Gárdonyi Géza Általános Iskola

 

A XXI. század követelményeinek megfelelő számítástechnikai ismeretek elsajátítását a jól felszerelt géppark biztosítja. 13 tantermünkben áll interaktív tábla a gyerekek és a pedagógusok rendelkezésére, diákjaink pedig napi szinten használnak tableteket, laptopokat. A gyerekek a nálunk eltöltött nyolc év során megismerkednek a számítástechnikai eszközökkel, praktikus tudásban részesülnek, életkori sajátosságaiknak megfelelően alkalmazzák a különböző programokat. Hetedikes és nyolcadikos tanulóink minden évben megpróbálkoznak az ECDL vizsgával, a legtöbbjük sikerrel veszi ezt az akadályt. Iskolánk tanulói a különböző informatikai versenyeken szép eredményeket érnek el. A PC kismester elnevezésű, országos megmérettetésen az utóbbi tíz tanévben az első tíz között mindig volt öt-hat gárdonyis diák.

 

Fotó: Facebook / Gárdonyi Géza Általános Iskola

 

Mellette számos más, rangos számítástechnikai elismerést is magukénak tudhatnak az ide járó tanulók és felkészítő tanáraik. Városi informatika versenyen mindig tarolnak tanulóink. Azzal, hogy a számítástechnikára nagy hangsúlyt fektetünk, egyfajta plusztudásban részesíthetjük a bennünket választó tanulókat. Versenyképes tudást tudunk számukra biztosítani, így biztosak lehetünk abban, hogy a „gárdonyis” gyerekek később megállják helyüket bármelyik középiskolában és az életben.

 

Az InfOvi helye: Nyíregyházi Bem József Általános Iskola Gárdonyi Géza Tagintézménye, 4400. Nyíregyháza, Kórház utca 13.

Az InfOvi időpontja: Novemberben és januárban minden hétfőn 16 órától, az első emeleti számítástechnika termekben.