Információs pontokat állítottak fel Nyíregyháza több pontján

Ma az Érkerti lakótelepre települt ki a Közterület-felügyelet, hogy információkkal lássa el a városrészben élőket. Nyíregyháza több pontján információs pontokat állít fel a Közterület-felügyelet. Július 24-ig a belvárosban és a város lakótelepein várják az érdeklődőket.


A VÉLEMÉNYEKET, BEJELENTÉSEKET IS FOGADJÁK

 

Az információs pontokon a városlakók felvilágosítást kaphatnak a közterületek használatával kapcsolatos jogszabályokról.
Bodrogi László, a Nyíregyházi Közterület-felügyelet vezetője elmondta: az információs pontokon a városlakók információt kaphatnak a felelős ebtartásról és a köztisztaságra vonatkozó jogszabályokról, az éjszakai szórakozással összefüggő jogsértésekről, a közösségi együttélés alapvető szabályairól, a szabálytalan várakozással összefüggő szabálysértésekről és a közúti közlekedési törvény megsértésével összefüggő eljárásokról. Emellett a városlakók véleményeit, javaslatait, bejelentéseit is fogadják.

 

DIÁKOK IS SEGÍTIK A MUNKÁT

 

A közterület-felügyelők munkáját augusztus 31-ig diákmunkások is segítik. Elsősorban a közrend és a köztisztaság fenntartásáért és a bűnmegelőzés érdekében együtt járőröznek a felügyelőkkel, de az információs pontokon is segítik a munkát.
A Közterület-felügyelet július 17-én és 24-én Örökösföldön, július 20-án és 21-én a Kossuth téren, július 22-én a Jósavárosban, július 23-án pedig ismét az Érkertben állítja fel információs pontját.

F.A.

(Fotó: Kohut Árpád)