Információs pontokat állít fel a Közterület-felügyelet
Információs pontokat állít fel Nyíregyháza több városrészében a Közterület-felügyelet. Június 15-éig a családi házas övezetekben várják az érdeklődőket. Az információs pontokon a városlakók felvilágosítást kaphatnak a közterületek használatával kapcsolatos tudnivalókról, elmondhatják véleményeiket, s a közterület-felügyelők a bejelentéseket is fogadják.

Már áll az információs stand Oroson. Ma ebbe a városrészbe települt ki a Közterület-felügyelet, hogy tudnivalókkal lássa el az ott élőket.

A CSALÁDI HÁZAS ÖVEZETEKBEN VÁRJÁK A VÁROSLAKÓKAT

Információs pontokat állít fel Nyíregyháza több részén a Közterület-felügyelet. Június 15-éig a város kertes házas övezeteiben várják az érdeklődőket. Az információs pontokon a városlakók felvilágosítást kaphatnak a közterületek használatával kapcsolatos jogszabályokról.
– Célunk az, hogy még közelebb kerüljünk a lakossághoz – mondta Bodrogi László, a nyíregyházi Közterület-felügyelet vezetője. – Tavaly a belvárosban és a nagyobb lakótelepeken települtünk ki, most úgy döntöttünk, hogy a családi házas övezetekben állítunk fel információs pontokat, mert az itt élőket is szeretnénk megszólítani, szeretnénk, ha megismernék a munkánkat, illetve, ha hozzánk fordulnak, akkor segítünk nekik.

JAVASLATOKAT, BEJELENTÉSEKET IS FOGADNAK

Az információs pontokon a városlakók információt kaphatnak többek között a felelős ebtartásról és a köztisztaságra vonatkozó jogszabályokról, az éjszakai szórakozással összefüggő jogsértésekről, a közösségi együttélés alapvető szabályairól, a szabálytalan várakozással összefüggő szabálysértésekről és a közúti közlekedési törvény megsértésével összefüggő eljárásokról. Emellett a városlakók véleményeit, javaslatait, bejelentéseit is fogadják.
– A nyíregyháziak valószínűleg jobban ismerik a Közterület-felügyelet munkáját, de az itt, Oroson élők szerintem kevésbé, ezért jó ötletnek tartom az információs pont felállítását – mondta Barta Attila. – Most többet megtudhatunk például az állattartásról, vagy a parkolásról, és ezek, szerintem hasznos információk.

A LEGTÖBB SZABÁLYT BETARTJÁK AZ OROSIAK

Oros önkormányzati képviselője azt mondja: a városrészben élők betartják a közterületek használatával kapcsolatos előírásokat és a közösségi együttélés szabályait. Csupán néhány területen az illegális szemétlerakás okoz problémát.
– Oroson több fertőzött terület is van, ahol újratermelődik a szemét – mondta dr. Tirpák György önkormányzati képviselő. – Ezek külső területek, elhagyott részek, földutak, ahol folyamatosan fel kell számolni az illegális hulladéklerakókat. A leggyakrabban építőanyag-maradványokat pakolnak le. Többször szerveztünk már takarítónapot, mindig halomban állt a hulladék, a lomok között még sérült gépkocsi-lökhárítót is találtunk.

JÚNIUS 15-ÉIG VÁRJÁK A VÁROSLAKÓKAT

A Közterület-felügyelet május 11-én Borbányán, május 18-án Kistelekiszőlőben, május 25-én Mandabokorban, június 1-jén a Kertvárosban, június 8-án Nyírszőlősön, június 15-én pedig Sóstóhegyen állítja fel információs pontját. Valamennyi helyszínen reggel 9 és délután fél 4 között várják az érdeklődőket.

F. A.