Körözött férfit és gyorshajtókat fogtak a rendőrök
Egy körözött férfit elfogtak, négy gyorshajtót megbüntettek, kettőt pedig azért bírságoltak meg, mert nem voltak érvényes papírjai. Ez az eredménye annak az átfogó ellenőrzésnek, amit a rendőrség, a NAV és a közlekedési hatóság hajtott végre az M3-as autópályán. Az egyenruhások összesen 2000 járművet állítottak meg tegnap.

Még a csomagtartóba is belenéztek a tegnapi ellenőrzések során a rendőrök. A Kálmánházi pihenőhelynél minden autót letereltek a pályáról, majd szigorúan átvizsgálták a járműveket és a sofőrök papírjait. Egy kilométerrel a pihenőhely előtt egy autó mérte a járművek sebességét, így, aki gyorsan hajtott, egyből csekket is kapott. Tegnap négy gyorshajtót is kiszűrtek. Emellett két személy engedély nélkül vezetett kocsit, ketten pedig forgalomból kivont járművel közlekedtek, és voltak olyanok is, akik az útdíjat nem fizették be. A legnagyobb fogás egy budapesti, 32 éves férfi volt, akinek a körözését szabálysértési elzárás céljából a fővárosi kormányhivatal rendelte el. A rendőrség hozzáfűzte, az átfogó ellenőrzést más hatóságokkal közösen hajtották végre. – Az ellenőrzésbe a társszerveket is bevontuk, köztük a Nemzeti Adó- és Vámhivatalt, illetve a Nemzeti Közlekedési Hatóságot, valamint a polgárőrséget is. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal ellenőrzi a tehergépjárművek rakományát, az áruk származását, illetve az ezzel kapcsolatos teendőket. A Nemzeti Közlekedési Hatóság a járművezetők pihenési idejét ellenőrzi, valamint a járművek állapotát – tette hozzá dr. Vajtó Levente, r. őrnagy, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei főkapitányság közlekedésrendészeti osztályvezető-helyettese.

Mindezek mellett még a polgárőrség is segítette a rendőrök munkáját. Sőt egy olyan elektronikus rendszámfelismerő berendezés is, ami azonnal ki tudta szűrni a körözött, lopott autókat, vagy azokat, amelyeknek nincsenek rendben a papírjai. A rendőrség azt is elmondta, a céljuk a balesetmegelőzés volt, de nagy figyelmet fordítottak az ittas vezetők kiszűrésére. Nem titkolt cél volt az is, hogy az illegális migrációt is megfékezzék.

Z. Pintye Zsolt