Indul Nyíregyháza Megyei Jogú Város átfogó út-járda-kerékpárút fejlesztési programja

Kósa László református lelkész azt mondta:

Sokszor volt áldatlan körülmény a templomba érkezők számára az utcán. Most azonban mindenki örül és nagyon boldog, hogy végre aszfaltos úton lehet majd megközelíteni a templomot. Nemcsak egy-egy istentisztelet alkalmával hangsúlyos ez a fejlesztés, hiszen sokan érkeznek ünnepi, családi alkalomra, például esküvőre, keresztelőre és ilyenkor is nagyon lényeges, hogy hogyan lehet megközelíteni a templomot. A jó Isten áldása legyen az itt folyó munkán, azt kívánom!

A Területi infrastrukturális fejlesztések keretében megvalósítandó lakóutcák fejlesztése, útfelújítása, járdafelújítása, kerékpáros létesítmények kivitelezése című projekt hazai forrásból, mintegy 2 milliárd forintból valósul meg.

További képekért kattintson a fotóra!

Fotók: Szarka Lajos

Ágoston Ildikó önkormányzati képviselőt havonta 6-8 ember is megkeresi fogadóóráján.

Elsődleges helyen vannak az útfelújítások, a csapadékelvezetés, a kátyúk és egyéb problémák megoldása. Higgye el mindenki, hogy maximálisan azon vagyunk a városvezetéssel, hogy kiszolgáljuk a lakosságot. Én azt gondolom, hogy tavaly és az idei esztendőben nyertes Sóstóhegy és Sóstógyógyfürdő. Soha nem látott útfejlesztések voltak tavaly is és az idén folytatódnak a munkálatok.

A hazai, pályázati forrásból most 7 sóstógyógyfürdői földútból lesz aszfaltos utca. A Vénusz, Borbála, Mária, Magdolna, Krisztina, Anna és a Csiha Kálmán utcát is fejlesztik.


További képekért kattintson a fotóra!

Fotók: Szarka Lajos

A projekt keretében a Sóstóhegyi úton, a Korányi Frigyes utca és a Mogyoró utca között kerékpárutat is építenek, valamint több városi utat is felújítanak – tette hozzá Dr. Kovács Ferenc polgármester. Kiemelte:

A felújítások is nagyon fontosak, hiszen olyan utakról van szó – akár a László utca, a Nagykörút, a Bocskai utca, Család utca szakaszai – amelyek nagyon forgalmasak és gondolnunk kell nemcsak az új utak építésére, hanem a régiek karbantartására is. Nagyon rossz állapotban vannak ezek az utak, repedezettek, kátyúsak, úgyhogy nem volt halasztható a felújítás.

A mintegy 2 milliárd forintos fejlesztési program keretében több járdaszakaszt is felújítanak a városban – a munkálatok augusztus végére elkészülnek.

 

Dér Vivien