Indul az iskola!

Gaszperné Román Margit a Nyíregyházi, az Ibrányi, a Tiszavasvári és a Nagykállói Tankerület vezetésére kapott nemrégiben megbízást.

KLIK-feladatok, új vezetõvel

A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ szervezeti átalakításáról az állami köznevelési közfeladat ellátásában fenntartóként részt vevõ szervekrõl, valamint a Klebelsberg Központról szóló 134/2016. (VI. 10.) Kormányrendelet rendelkezik. Mint az új vezetõ válaszában hangsúlyozta: a Nyíregyházi Tankerület egyrészt fenntartója a Nyíregyházán található köznevelési intézményeknek, másrészt fenntartója és mûködtetõje a Nyíregyházi Járáshoz tartozó azon köznevelési intézményeknek, ahol a település lakosságszáma a 3000 fõt nem haladja meg.

Szolgáltatói szemlélet, partnerség

A Nyíregyházi Tankerület fenntartásába tartozó köznevelési intézmények fenntartása, illetve mûködtetése során az önkormányzattal konstruktívan, szorosan együttmûködve végzi feladatát, mely nemcsak a Nyíregyházi, hanem az Ibrányi, a Tiszavasvári és Nagykállói tankerület vonatkozásában is igaz. A tankerületek feladatuk végzése során szolgáltatói szemlélet szerint igyekeznek mûködni, mely során fontos szempont a partneri viszony fenntartása és sikeres mûködtetése az önkormányzatokkal, illetve a köznevelési rendszer minden résztvevõjével – emelte ki Gaszperné Román Margit.

(Szerzõ: Tarczy Gyula)

(Fotó: internet)