Indul a tábor!

A NYÍRVV Nonprofit Kft. által üzemeltetett szigligeti táborba egész nyáron érkeznek a nyíregyházi gyerekek. Idén 11 turnusban, közel ezer nyíregyházi iskolás tölthet el egy hetet a Balatonnál. A hat nap 30 ezer forintba kerül, de több mint 230, rendszeres gyermekvédelmi támogatásban részesülő, tartósan beteg, vagy nagycsaládos gyermek nyaralását 10-10 ezer forinttal támogatja Nyíregyháza önkormányzata.

Hosszas búcsúzkodás után szállt fel közel 100 gyerek az autóbuszra, és izgatottan indult a Balaton felé. Vannak, akik már sokadik alkalommal vesznek részt a programon, de ők is olyan lázban voltak, mintha ez lenne az első útjuk. Van olyan közülük, aki a szüleivel már megfordult a Balatonnál, de a táborban még nem járt. A legnagyobb élmény talán mégis azokat éri majd, akik még soha nem voltak nyaralni sehol.

Az ott töltött idő alatt különféle programokon vesznek részt a gyerekek: megismerkednek Szigligettel, megnézik a keszthelyi Festetics kastélyt, kalandoznak a Sárvári Gyógy- és Wellness Fürdőben, áthajóznak Badacsonyba, ahol dzsip túra várja őket, de sétálnak Tihanyban, várjátékok várják őket és természetesen nem maradhat el a Balaton is. Mindezt pedig a Nyíregyházi Televízió stábja is végig kíséri, sőt, egy összefoglaló kisfilm is készül majd belőle. Az itthon maradtak lépésről-lépésre követhetik a gyerekek nyári táborozását a nyiregyhaza.hu-n.

A buszok úton vannak, hamarosan bemutatjuk az érkezést.