Indul a Mária Rádió Nyíregyházán
Indul a Mária Rádió Nyíregyházán

A Mária Rádió adása augusztus 31-tõl Nyíregyházán is fogható lesz az FM 106,8 MHz frekvencián. Ennek köszönhetően a szeptember elején kezdődő Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus teljes programját élőben hallgathatják a nyíregyháziak.

A Mária Rádió a világ legnagyobb közösségi rádió hálózata.  Küldetése, hogy segítsen kiteljesedett életet élni a ma emberének a kereszténység alapértékeinek segítségével. Műsorai nem csupán a szeretetről  szólnak, hanem szeretetből is, hiszen  önkéntesi szolgálat és kizárólag hallgatói adományok tartják fenn. Reklámot nem sugároz, politikával nem foglalkozik. A Mária Rádió katolikus szellemiségű. Szent II. János Pál pápa, XVI. Benedek pápa és Ferenc pápa áldásával működik. 

Cél a lelki-szellemi erősítés

A Mária Rádió célja a társadalom lelki-szellemi  megerősítése, segítése  értékes emberi példák és kezdeményezések bemutatásával. A Mária Rádió napi 24 órás adásával mintegy 4 millió embert ér el Magyarországon. Több mint 1300 önkéntes segíti a működését. Katolikus szellemiségű, de sem jogi, sem anyagi értelemben nem függ a katolikus egyháztól, hiszen civil, világi kezdeményezés. A Mária Rádió emellett nyitott minden ökumenikus kezdeményezésre is. Műsoraiban imádság, keresztény tanítás és életvezetést segítő műsorok jelennek meg.

Értékközpontú tematika

A Mária Rádió kiemelt műsortémái: keresztény hit, család, házasság, gyermeknevelés, egészséges életmód, értékközpontú életvitel, pozitív életpéldák, tapasztalatok bemutatása, társadalmi együttműködés, közösségépítés elősegítése, pozitív társadalmi kezdeményezések bemutatása, nehéz helyzetben lévők segítése. A Mária Rádió az 1980-as évek végén Olaszországból indult rádióhálózat, amelynek ma több mint 80 országban több mint 500 millió hallgatója van. A Mária Rádióról bővebben a Mária Rádió honlapján (www.maria­radio.hu) az A MI RÁDIÓNK menüpontban olvasható. A Mária Rádió ingyenes havi magazinja igényelhető, illetve önkéntesi szolgálatra lehet jelentkezni e-mamailben: terjesztes@mariaradio.hu és telefonon: 06-1/373-0701.