Indul a jelentkezés a nyári táborokra

Szinte már nem telhet el úgy nyár, hogy ne fogadják nyári napközis táborok a nyíregyházi lakhellyel rendelkező, nyíregyházi székhelyű alapfokú általános iskolába járó tanulókat. Erre az önkormányzat – csakúgy, mint a korábbi években – idén is jelentős összeget különített el. Sziky Károlyné szakmai programkoordinátor megkeresésünkre elmondta, idén bővül a tábori helyszínek száma. 8 héten keresztül, 8-féle tábortípusban lehet majd részt venni. A már megszokott programokon túl – Múzeumfalu; Úszótábor; Kis Vakond Tábor; Nyelvi Tábor (Sóstóhegy angol/német); Szőlőskerti angol nyelvi tábor, Focitábor és Göllesz tábor – egy új helyszín is felkerül a listára nyolcadikként, sporttábor jelleggel.

1600 támogatott hely van

Az önkormányzat idén is 1600 támogatott helyet biztosít. Aki több turnusban szeretné gyermekét táboroztatni, az önköltséges áron megteheti majd. A táborozás június 17-étõl (hétfőtől) augusztus 9-éig tart, több turnusban, hétköznapokon. Ezekre továbbra is az oktatási intézményekben lehet jelentkezni (ahová a gyermek jár), az iskolai szervezőknél, áprilistól.

9 turnus a szigligeti üdülőben

A Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzatának tulajdonában és a NYÍRVV Nonprofit Kft. üzemeltetésében lévő Szigligeti Gyermeküdülőben idén közel 1000, nyíregyházi székhelyű alapfokú iskolában tanuló gyermek táborozhat 9 turnusban – tudtuk meg dr. Hudákné Fábián Nórától, a gyermeküdülő szakmai koordinátorától, egyben táborvezetőjétől. Az első turnus június 17-én indul, az utolsó pedig augusztus 17-én ér véget. A turnusok hétfőtől szombatig tartanak.

Civileknek és óvodapedagógusoknak is

Ebben az évben is biztosítanak a szervezők időpontot utószezonban (2019. augusztus 17. – szeptember 2. között) a nyíregyházi civil szervezetek (nyugdíjasklubok), óvodapedagógusok részére, hogy ők is eltölthessenek néhány napot a Szigligeti Gyermeküdülőben.

Az általános iskolások 35 000 Ft/fő díjat fizetnek turnusonként (6 nap, 5 éjszaka). A befizetett összeg tartalmazza a résztvevők útiköltségét, a közüzemi díjakat, a strandbelépőt, a szállás és a háromszori étkezés költségét, valamint a szakmai programok díját. A táborozó gyerekek azonban nem egyformán fizetnek, mivel a rendelet lehetővé teszi, hogy az önkormányzat üdülési támogatást biztosítson a nyíregyházi lakóhellyel (állandó lakcímmel) rendelkező, nyíregyházi székhelyű alapfokú tanintézettel tanulói jogviszonyban álló gyermek részére, ha rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre jogosult, tartósan beteg, vagy akinek a szülője három vagy több kiskorú gyermekről gondoskodik. A támogatást évente egy alkalommal (10 000 forint/fő) lehet a gyermeküdülőben történő üdüléshez felhasználni. Ezzel az összeggel a részvételi díjak költségeit lehet csökkenteni. A szigligeti táborba a jelentkezés már folyamatos – a létszám erejéig – az oktatási intézményekben.

Szigligeti programok

1. nap (hétfő):
utazás Szigligetre
délután: strandolás

2. nap (kedd):
délelőtt: Sárvári Gyógy- és Well¬nessfürdő
este: ismerkedés Szigligettel

3. nap (szerda):
délelőtt: keszthelyi sétakocsikázás, szabadprogram
délután: strandolás

4. nap (csütörtök):
délelőtt: strandolás
délután: strandolás vagy szabad program
este: adrenalin bulihajó Badacsonyba

5. nap (péntek):
délelőtt: szigligeti várlátogatás, várjáték megtekintése
délután: strandolás

6. nap (szombat):
hazautazás kb. 8.00 órakor

(Szerző: Bruszel Dóra)